13 лютого 2020

Екотерористи атакують Європу



Мисливці вбивці». «Лайно» («Cacciatori Assassini». «Merde»). Такими посланнями в останній час були розписані три офіси Федерації мисливців Італії (Federazione Italiana della Caccia). Всі образи написані червоною фарбою з балончика і мають один і той ж підпис: ALF.

ALF – Animal Liberation Front (Фронт визволення тварин) – міжнародна організація, що заявила про себе на початку 70-х років в Англії, яка не є новою для цього виду злочинів.

Вони називають себе борцями за права тварин, але впродовж багатьох років громадськість та урядові структури називали їх екологічними терористами. Фактично, їхня мета – «…завдати економічної шкоди всім, хто отримує вигоду від страждань тварин». І для досягнення цього, вони готові зробити все, що завгодно – від крадіжки тварин до їхнього звільнення з ферм, аж до саботажу та заподіяння збитків науковим дослідженням.

Образи, погрози та вандалізм – це мінімум, який вдається реалізувати цим самозваним «захисникам тварин». Для цього вони використовують «образ», який притаманний терористичній організації.

Фронт звільнення тварин (ALF) складається з автономних груп людей (осередків), які здійснюють акти по всьому світу. Активісти з одного осередку не знають людей інших осередків. Це допомагає їм залишатися анонімними, не «тягнути» за собою інших у разі арешту та якщо хтось із них вирішує співпрацювати з поліцією. Оскільки немає центральної організації та якогось обліку в ALF, «екоактивісти» діють тільки на підставі свого особистого сумління або рішень осередку. ALF немає ієрархічної структури. Немає можливості зв’язатися з ALF, бо ALF – це просто ідея, а не організація.

В останні роки мисливська галузь також зазнала нападу цієї групи фанатиків, яка вийшла далеко за рамки простого напису на стінах. Це і вандалізм, і руйнування та підпал мисливських будинків, і випуск дичини з вольєрів, і пошкодження автомобілів.

Найчастіше – це хлопчики, зачаровані цим екотерористичним драйвом, які навіть не знають, чим вони ризикують.

Серед іншого, коли вони проявляють агресію до мисливців та намагаються чинити опір проведенню полювань, вони наражають себе на небезпеку, про яку навіть не замислюються. У північній Італії за останній мисливський сезон було зареєстровано з десяток акцій ALF.
Організовані команди з 5–10 осіб, одягнені в чорне, із закритими обличчями, вишукують мисливців, особливо одинаків похилого віку, починають, ображати, плюватись, а іноді застосовують фізичну силу, за яку передбачено адміністративне та кримінальне покарання.

Незважаючи на це, багато нападів залишаються безкарними. Насправді ж, у небагатьох регіонах і країнах є закони, що передбачають покарання за намагання чинити опір проведенню полювання і цим користуються екотерористи.

“Лісовий і мисливський журнал”
https://ekoinform.com.ua/?p=6570

0 коммент.:

Дописати коментар