01 вересня 2016

Влада Китаю планує до 2020 року висадити майже 73 млн га лісів



Завдяки активним заходам уряду Китаю вже вдалося збільшити площу лісів до 208 млн гектарів, що становить близько 21,66% всієї території країни.

Влада Китаю планує збільшити площу лісів в країні на 73 млн гектарів до кінця 13-го п'ятирічного плану в 2020 році. Як повідомило інформаційне агентство «Чжуньго синьвень», загальна територія, яку займає цими природними екосистемами, повинна становити до 23,04% території країни, передає агентство FlashSiberia.

Як заявив глава Управління лісового господарства КНР Чжан Цзяньлун, вище керівництво країни схвалило проект по відновленню екологічних ресурсів країни, який, крім захисту збережених і вимираючих видів флори і фауни, передбачає «розширення зелених просторів».

За його словами, у цей час у Китаї вже налічується 69,3 млн гектарів лісів, відновлених людиною. За цим показником Піднебесна займає перше місце в світі. Глава відомства також зазначив, що влада також має намір відновити близько 140 тис. гектарів заболочених земель і вжити спеціальних заходів, які будуть перешкоджати опустелюванню місцевості на площі в 10 млн гектарів.

Ще в середині XX століття активна вирубка лісів в Китаї призвела до виникнення в країні цілого ряду екологічних проблем: ерозії ґрунтів, утворення пустель, виникнення пилових бур, скорочення ареалів і, як наслідок, популяцій багатьох рослин і тварин. На початку 50-х років площа лісів в країні досягала лише 82 млн гектарів, що складало близько 8,6% площі країни.

Протягом останніх декількох десятиліть влада країни робить активні заходи для боротьби з цими негативними явищами: заборонена незаконна вирубка дерев, введені суворі покарання за екологічні злочини, а проступки чиновників, що відповідають за охорону навколишнього середовища, тепер не мають терміну давності.

Завдяки активним заходам уряду до теперішнього часу Китаю вдалося збільшити площу лісів до 208 млн гектарів, що становить близько 21,66% всієї території країни.


1 вересня 2016, 10:12

0 коммент.:

Дописати коментар