03 вересня 2016

"Людина і ліс"



Вчора у школах Волині відбулися урочисті лінійки, продзвенів перший дзвінок. На Дні знань у багатьох навчальних закладах побували працівники Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, директори, головні лісничі, інженери та лісничі державних лісопідприємств.

– Щонайперше ми відвідали школи, де діють учнівські лісництва, – мовить начальник відділу лісового господарства ВОУЛМГ Борис Бабеляс. – А їх в області аж 42. Ці діти – найперші наші помічники, адже допомагають нам заготовляти насіння різних деревних порід, садити і доглядати лісові культури, вести природохоронну роз’яснювальну роботу зі своїми ровесниками і старшими односельцями. Тож начальник лісоуправління Олександр Кватирко прийняв рішення не просто привітати наших маленьких друзів з початком навчального року, а й вручити їм цінні подарунки за лісівничу діяльність.

Борис Павлович побував на урочистій лінійці у Боголюбській ЗОШ І-ІІІ ступеня, де діє одне з найкращих учнівських лісництв області. Передав подяку начальника лісоуправління педагогам і дітям за створення лісових насаджень в угіддях Боголюбського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ», відзначив особливу роль у цьому членів учнівського лісництва та її керівника Віри Віталіївни Суханової, вручив подарунок юним колегам.

Загалом цього дня лісівники відзначили роботу близько тридцяти найкращих учнівських лісництв області. А ще напередодні 1 вересня у лісоуправлінні підбили підсумки обласних конкурсів на кращий малюнок і твір «Людина і ліс». Журі окрім шести переможців прийняло рішення нагородити ще шістдесят учасників заохочувальними преміями по 200 грн кожного. Отож усього 66 почесних грамот лісоуправління з цінними подарунками та грошовими преміями за наказом Олександра Кватирка мають отримати учасники конкурсу з усієї області. Більшість із них були вручені 1 вересня на урочистих лінійках.

У Луцькому комунальному закладі «Луцька ЗОШ І-ІІІ ст. №12 Луцької міської ради Волинської області», зокрема, на Дні знань разом із почесними гостями – директором департаменту муніципальної поліції Юлією Сиротинською, методистом управління освіти Луцької міської ради Тетяною Власюк, депутатом Луцької міської ради Богданом Богоносом – побував і прес-секретар лісоуправління Сергій Цюриць.

– Дванадцята школа починає День знань із нагород, – мовив представник лісоуправління. – Їх вибороли для школи троє третьокласників, які подали на обласний конкурс «Людина і ліс» дуже гарні малюнки. Начальник лісоуправління Олександр Кватирко своїм наказом нагородив їх почесними грамотами та преміями по 200 грн кожного.

Серед нагороджених – Ольга Новосад, Анна Супрунова та Андрій Антонов. Ще маленькі, а вже стали героями. І їм цього святкового дня аплодувала уся шкільна лінійка. Для дітей, вчителів та батьків це виявилося повною несподіванкою. Особливо раділи нагородам діти, демонстрували почесні грамоти з конвертами, у яких були їх перші чесно зароблені гроші.

– Вся школа зворушена, – зізналася директор Наталя Чорна. – Тепер всі наші діти з нетерпінням чекатимуть нових конкурсів від лісоуправління і, звичайно, підтримуватимуть лісівників у їх добрих лісівничих справах.

А ще багато працівників лісового господарства цього дня привели до шкіл своїх дітей: хто – в перший, а хто – у випускні, 9 і 11 класи. Лісничі і майстри лісу дружать зі школами, адже їх колективи завжди приходять їм на допомогу у весняний період, коли настає пора висаджування у грунт саджанців, а восени і взимку, коли потрібно заготовляти жолуді, насіння інших деревних порід.

Прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

0 коммент.:

Дописати коментар