31 січня 2017

Найбільша популяція зубрів в Україні налічується на Вінниччині - лісівники




ВІННИЦЯ. 31 січня. УНН-Центр. Нині на Вінниччині налічується 90 зубрів. Це найбільша популяція зубрів, що є в Україні. Про це повідомили у Вінницькій ОДА, пише УНН-Центр.

Щорічно з обласного бюджету виділяють 140-150 тис. грн для охорони й догляду за зубрами.

Хмільницькі лісівники заготовили для підгодівлі зубрів 96 тонн сіна, 20 тонн цукрового буряка, 16 тонн зерна кукурудзи, 8 тонн зерна ячменю, 4 тонни зерна вівса, 400 кг солі. Для зубрів створено в лісових угіддях штучні водойми.

Завдяки створеним лісівниками умовам, тварини переважно перебувають на території Калинівського, Літинського та Хмільницького адміністративних районів, в мисливських угіддях ДП “Хмільницький лісгосп”. Репродуктивні групи перебувають на території Уладівського та Хмільницького лісництв ДП “Хмільницький лісгосп”.

Постійний ареал перебування зубрів складає 8,4 тис. га лісових угідь та близько 10 тис. га польових угідь, прилеглих до лісових урочищ. Щільність поголів’я зубрів становить фактично 5 особин на 1000 га угідь, водночас норма — 3 особини на 1000 га.

Для відновлення виду, розширення ареалу, запобігання можливим хворобам лісівники Вінниччини займаються переселенням зубрів в інші регіони. Переселено зокрема 12 — у Львівську область, 5 — у Волинську. Останніми роками всього переселено 21 зубра.

Вінницькі лісівники додають, що минулоріч народилося 10 зубренят.

0 коммент.:

Дописати коментар