31 січня 2017

В Житомирській області крадіїв лісу ловлять на «гарячому»


Сегодня, 08:03

Протягом останніх років Житомирщина потерпає від незаконного знищення лісових насаджень. Особливо незахищеними є дерева, які ростуть на полезахисних смугах та землях запасу, адже їх охорона ніяким чином не забезпечена, так як заходи що здійснюють працівники державної чи комунальної лісової охорони обмежені і проводяться в межах відповідних територій лісогосподарських підприємств. Цим вміло користуються окремі «нічні підприємці», які вдень відшукують необхідні дерева, обстежують під’їдні шляхи до них, а вночі за допомогою бензопил та відповідних спеціалізованих транспортних засобів в найкоротші терміни зрізають та вивозять деревину на пилорами, заробляючи таким чином певні суми грошей.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області в тісній співпраці з працівниками правоохоронних органів заплановані та здійснюються заходи щодо виявлення та фіксування незаконної порубки, встановлення осі, які її вчиняють та попередження зазначених протиправних дій.

Так, в ніч з 27 на 28 січня поточного року працівниками Державної екологічної інспекції у Житомирській області поблизу с. Левків в лісосмузі було виявлено групу осіб, які здійснювали незаконну порубку дерев породи дуб.

На місце події було викликано слідчо – оперативну групу, де в ході спільних заходів було вилучено автомобіль марки ЗІЛ та 2 бензопили.

Наступного дня екологи спільно з працівниками Головного управління Національної поліції в Житомирській області на місці порубки дерев вилучили деревину, провели заміри зрізаних дерев та розрахували шкоду заподіяну лісу, яка становить 161 478 грн.

За даним фактом поліцією порушено кримінальне провадження.

Сподіваємось, що поліцією будуть розкриті і попередні факти незаконних порубок, так як зазначена група правопорушників в поле зору екологів попала не в перше.

0 коммент.:

Дописати коментар