30 січня 2017

У Польщі стало модним робити селфі з кабанами

Фото: tvn24.pl

У польському місті Свиноустя (пол. Świnoujście) стало модним робити фото з кабанами, яких розвелося там багато. За смаколик тварини дають себе сфотографувати.

У Свиноусті кабани до людей вже призвичаїлися. Часто заходять у двори, порпаються у смітниках, і навіть входять на територію новозбудованого газового терміналу. Інколи стають причиною ДТП на дорогах. Кілька місяців тому у центрі Свиноустя кабани перерили набережну, а на газоні випорпали собі велику яму для спання. Це було сенсацією. Однак кабанів стало у місті забагато і місцева влада оголосила їм війну, – повідомляє tvn24.pl.


«На лівому березі гарцювала ватага з 40 кабанів і, на щастя, більшість з них вдалося виловити», – сказав речник міста Робетр Карелус. «Але на правому березі це зробити – сізіфова праця, – бо кабани приходять до Волинського національного парку і неможливо над ними запанувати», – пояснив урядовець.

Влада міста звертається до мешканців, щоб не годували кабанів з лісу. І нагадує, що дорослий кабан може важити навіть 90 кг і бути небезпечним. «Власне, розпочався сезон відстрілу кабанів, і це допоможе вирішити проблему», – додав Карелус.

Переклад з польської Галини Палажій, IA ZIK

0 коммент.:

Дописати коментар