30 січня 2017

Ліси віддали багатіям, а місцевим і зайти не можна

«Прилуцька місцева прокуратура звернулася до Господарського суду з позовом про визнання недійсним договору про спільну діяльність, згідно з яким суб'єкту господарювання передано у користування 36 тисяч гектарів мисливських угідь. Як встановлено, у 2006 році рішенням Чернігівської обласної ради мисливсько-рибальському підприємству Ічнянського району передано у користування 114,2 тисячі гектар угідь. Водночас, незважаючи на вимогу закону щодо виключних повноважень обласних рад по передачі мисливських угідь у користування, підприємство у 2009 році уклало договір та фактично передало до січня 2017 року іншому товариству частину угідь площею майже 36 тис. га для спільного ведення мисливського господарства», — повідомила прес-служба облпрокуратури.



Як з'ясувалося, підприємство, що отримало 114,2 тисячі гектарів, — ТОВ «Мисливсько-рибальське підприємство «Ічня», а ті, кому воно передало 36 тисяч гектарів на 25 років, — ТОВ МРП «Єгер». Ще у 2011 році «Вісник Ч» писав про обурення людей щодо передачі народних лісів та погане ставлення до місцевих мисливців.

— Як можна приймати такі рішення? Вимоги землевласників не враховані. Ці ліси садили наші діди-прадіди ще при царі. Чому ж ми повинні питати дозволу, щоб ходити по них? — обурювався Михайло Мовчан, мисливець з села Припутні Ічнянського району.

Тоді трьох мисливців побили «єгерці». На той час серед засновників ТОВ «Єгер» були Михайло Рева, Юрій Болоховець та Дмитро Вахрушев. Проте володіння величезними угіддями приписували народному депутату Борису Шиянову.

Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №4 (1603), 26 січня 2017 року

Понедельник, 30 Января 2017 14:31

0 коммент.:

Дописати коментар