30 січня 2017

Як продавалися ліси Брюховичів? ВІДЕО


Брюховичі—частина Львова, що славиться своїми лісами та чистим незабрудненим повітрям. Та сьогодні екологічна картина розмивається – у Брюховичах дедалі меншає дерев

Місцева громада активно бореться з вирубкою лісу. Однак, будувати котеджі, приватні будинки, відпочинкові зони продовжують забудовники. Місцеві мешканці на камеру говорити не хочуть, працівники лікарні, біля якої ведеться чергове будівництво, теж від коментрарів відмовились. Проте, жителька Брюховичів пані Юля, на адресу якої неодноразово надходили погрози, все таки погоджується прокоментувати. Вона писала численні звернення у прокуратуру, все перевірили -злочину не виявили.

Пані Юлія каже,активно боролась, а зараз вже опустилися руки. Особливо тоді, коли дізналась, що місцеві мешканці самі продають свої приватизовані земельні ділянки, відповідно сплачуючи певні кошти за кожне зрізане дерево, не бачить в таких вчинках моралі, не знає що скажуть колись дітям, чому природу знищено.
 
<

Депутат селищної ради Брюховичів пан Віталій каже, вже неодноразово викликали поліцію, коли рубали ліс, зокрема до лікарні поліція приїждала близько п’яти разів, однак, перевірили – все документально підтверджено. Адже ці землі вже декілька раз перепродані і викрити якісь злочини практично неможливо.Відтак, частину території лікарні вже й так давно захопили. Зараз люди переймаються чи не закриють саму лікарню, однак депутати запевняюють нічого подібного не буде. Зате, собачий притулок «Милосердя» - єдиний на всю область, вже планують «переселити»забудовники. Подібних історій тут дуже багато, лише біля самої лікарні близько сорока об’єктів, це переважно приватні будинки.

Люди в Брюховичах сподіваються зараз тут хіба що на мораль, оскільки документально нічого не можуть доказати,самі ж екологи теж перевіряли, злочину у масовому винищенні лісу не побачили. Відтак, дерев меншає, люди в паніці.

0 коммент.:

Дописати коментар