29 січня 2017

На Херсонщині при затриманні лісових браконьєрів травмовано поліцейського


За цим фактом відкрито кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України – за насильство стосовно поліцейського і за незаконну порубку лісу.

До чергової частини Білозерського відділення поліції надійшло повідомлення від місцевого жителя. Чоловік розповів, що в лісосмузі біля р. Дніпро двоє чоловіків спилюють дерева. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Поліцейські побачили, що двоє чоловіків завантажують причеп автомобіля «ВАЗ-2106» спиляними деревами. Коли поліцейські наблизилися до чоловіків, щоб припинити правопорушення, браконьєри сіли в автомобіль та рушили з місця. Один з правоохоронців намагався їх зупинити, але зловмисники проїхали повз нього, зачепивши автомобілем, та зникли з місця події.

Поліцейські почали переслідування та через 15 хвилин зупинили автомобіль зловмисників у сусідньому селі. Ними виявились 25 та 35-річні місцеві жителі. Правоохоронця доставили до лікарні. Йому була вчасно надана медична допомога і на теперішній час стан здоров’я поліцейського задовільний.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.345 Кримінального кодексу України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» та ст.246 «Незаконна порубка лісу». Правопорушникам може загрожувати позбавлення волі строком до 5 років.

29.01.2017 | 21:01
Відділ комунікації поліції Херсонської області


0 коммент.:

Дописати коментар