28 листопада 2017

Лісівники Херсонщини протестують. ВІДЕО

На площі перед обласною адміністрацією зібралися лісівники з усіх районів Херсонщини. Вони протестують проти ухвалення нової стратегію розвитку лісового господарства на 5 наступних років. У документі, який 15 листопада схвалили урядовці, передбачене об’єднання усіх лісових господарств України у одне централізоване підприємство.

Протестувальники вимагають від урядовців не об’єднувати ліси у одних руках. На думку працівника Голопристанського лісгоспу Олександра Тригубця, насадження повинні залишатися у державній власності.
Інша вимога протестувальників – повернути державне фінансування. Два роки тому урядовці перестали виділяти гроші на утримання галузі. За цей час у області з роботи пішла більша частина працівників лісу – бо не отримували зарплату. Решта працюють на ентузіазмі – каже єгер Володимир Кульчинський.
Голова обласної профспілки лісівників каже: від початку літа працівники прибуткових господарств Півночі та Заходу України перераховують одноденний заробіток колегам з Півдня та Сходу – на зарплату.
До протестувальників вийшов заступник голови обласної адміністрації Олександр Адамчик. Він сказав, що підтримує протестувальників і вважає, що лісгоспи мають бути у державній власності.
Голова профспілки вручила заступникові голови обласної адміністрації резолюцію з вимогами мітингарів. Сьогодні акції проти дій уряду відбулися в усіх обласних центрах України.

Джерело: Журналіст: Євген Погорілий
Сьогодні, 20:04

0 коммент.:

Дописати коментар