28 листопада 2017

У Тернополі лісівники вимагають не знищувати останні державні підприємства

У Тернополі на площі Героїв Небесної сотні лісівники провели акцію протесту. На вулицю вийшло кілька десятків працівників лісових господарств області.



Люди виступають проти реалізації «Стратегії розвитку лісового господарства до 2022 року», прийнятою Кабміном 15 листопада. Цю стратегію було ухвалено таємно, без представлення та обговорення фахівцями. «Основна її мета – це зміна моделі управління або ж так звана корпоратизація – створення якоїсь окремої структури з корпоративними правами. Разом із тим, стратегія передбачає передачу повноважень щодо надання лісів для ведення лісового господарства з місцевого на центральний рівень, що суперечить загальній децентралізації», – зазначили організатори.

Учасники протесту вказують на досвід подібного реформування у Болгарії та Грузії. «Зрозумівши свою помилку, ці країни повернулися до попередніх моделей лісового управління, та наслідки концесійного реформування лісове господарство там відчувають і досі. Це призвело до катастрофічних наслідків як для екології, так і економіки країн», – заявили учасники протесту.

Організатори мітингу наголосили, що їхня акція мирна і направлена на те, щоб місцеве й державне керівництво дослухалося до їхньої думки. Учасники акції додали, що реалізація змін призведе до ліквідації лісових господарств і масового скорочення робочих місць. «Не дамо зробити з лісової галузі те, що зробили зі спиртової, та забрати в Тернопільщини останні державні підприємства, які є основними бюджетоутворюючими підприємствами районів, міст, селищ і сіл», – зазначили організатори акції.

Нагадуємо: профспілка працівників лісового господарства на всеукраїнських зборах ухвалила резолюцію щодо позиції у зв’язку зі схваленням урядом стратегії реформування лісової галузі.

Виктор Шуляр
28.11.2017, 20:37

0 коммент.:

Дописати коментар