28 листопада 2017

Прикарпатські лісники протестують під франківською ОДА (ФОТО, ВІДЕО)

Під Івано-Франківською облдержадміністрацією у вівторок, 28 листопада, зібралися лісники зі всієї області на мирну акцію протесту.



До Франківська з’їхалися лісники зі всіх районів області. Всього близько тисячі людей вийшли на пікет під звук увімкнених бензопил та плакатами : «Ні створенню “лісового нафтогазу», «Ліс народу України, а не олігархам».











Лісники протестують проти реформування лісової галузі, яку уряд 15 листопада схвалив у вигляді«Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року». Вони вважають, що реформа знищить лісове господарство і призведе до приватизації лісів.

Як зазначив голова обласної профспілки Ігор Хомишин, лісівники протестують проти знищення лісової галузі і урядової «стратегії розвалу», наголошує, що концесія лісів – це «шлях до збагачення кланів».

Цікаво, що в самій ухваленій кабміном Стратегії нема ні слова про концесію чи приватизацію лісового господарства, якими так лякають лісівників. Більше того, як ідеться в Стратегії, вона спрямована на вирішення таких проблем, як «недосконалість системи управління лісовим господарством, значний обсяг незаконних рубок, корупція в лісовому господарстві, складність отримання документів з використання земель лісогосподарського призначення, недосконалий механізм продажу необробленої деревини, нереалізовані законодавчі ініціативи з охорони лісів, складна процедура притягнення до відповідальності за незаконні рубки і відсутність економічних стимулів для поглиблення переробки деревини».

Стратегія передбачає створення служби лісових інспекторів, електронний облік деревини, аерокосмічну зйомку рубок, єдину систему продажу деревини, посилення відповідальності за незаконні рубки тощо.

http://report.if.ua/lyudy/prykarpatski-lisnyky-protestuyut-pid-frankivskoyu-oda-foto-video/

0 коммент.:

Дописати коментар