29 листопада 2017

Депутати Тячівської районної ради звернулися до Президента

Президенту України п.П.Порошенку
Прем'єр-міністру України п.В.Гройсману
Міністерство аграрної політики та продовольства України

Ми, депутати Тячівської районної ради VII скликання, члени постійних депутатських комісій з питань промислової політики, будівництва, транспорту, енергетики, зв’язку, архітектури та житлово-комунального господарства та з питань агропромислового комплексу, земельних ресурсів, розвитку села, охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання природних ресурсів, розглянувши та обговоривши на спільному засіданні комісій звернення працівників державних підприємств «Брустурянське ЛМГ», «Мокрянське ЛМГ» та «Тячівське ЛГ» звертаємося до вас із проханням щодо відміни Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року, схваленої Кабінетом Міністрів України 15 листопада 2017 року.

Вважаємо, що названі вище державні підприємства працюють стабільно, не мають заборгованості із виплати заробітної плати, платежів до бюджету і є одним з бюджетоутворюючих підприємств району.

Прийняття Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року у варіанті запропонованому Кабінетом Міністрів України, призведе до ліквідації підприємств та масового вивільнення їх працівників. Враховуючи те, що вони розташовані в гірській зоні, наявне масове безробіття населення в гірських населених пунктах, реалізація Стратегії призведе до масового невдоволення та росту соціальної напруги у районі. Крім того, районний бюджет та бюджети рад базового рівня недоотримають значні надходження, а це, в свою чергу, приводить до погіршення умов роботи установ і закладів бюджетної сфери.

Зауважимо також, що створення нової державної структури з корпоративними правами матиме негативні наслідки, адже це шлях до монополізації управління лісовим господарством, можливо подальша приватизація лісів, банкрутство деревообробних підприємств, погіршення санітарного стану лісів.

Незрозумілою є така позиція Кабінету Міністрів і з огляду на реформу децентралізації - тут про неї не може бути й мова.

Виходячи з наведеного вище, просимо терміново вирішити питання про відміну акту Кабінету Міністрів України, яким затверджено Стратегію реформування лісового господарства на період до 2022 року.

Прийнято на спільному засіданні постійних депутатських комісій Тячівської районної ради VII скликання з питань промислової політики, будівництва, транспорту, енергетики, зв’язку, архітектури та житлово-комунального господарства та з питань агропромислового комплексу, земельних ресурсів, розвитку села, охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання природних ресурсів 24.11.2017 року


Сьогодні, 16:18

0 коммент.:

Дописати коментар