30 листопада 2017

У Рівненській облраді пропонують відмовитися від стратегії реформування лісового господарства

На офіційному сайті Рівненської обласної ради оприлюднено проект звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо стратегії реформування лісового господарства України.

Про це інформує власкор IA ZIK.

У проекті звернення зазначається, що на засіданні уряду 15 листопада 2017 року було схвалено стратегію, де передбачено створення суб’єкта господарювання, управління корпоративними правами якого здійснюватиме Кабінет Міністрів України. Документ, як стверджують автори проекту звернення, не проходив жодного громадського обговорення, не погоджений з профспілкою та схвалений без представлення і обговорення на засіданні уряду. У цій стратегії автори проекту звернення вбачають спробу приватизувати ліси в Україні та знищення галузі лісового господарства.

Автори звернення пропонують, зокрема, скасувати рішення Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року «Щодо схвалення Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року», відмовитися від ідеї створення єдиного лісогосподарського підприємства (компанії). На їх думку, створення такої компанії може привести до ліквідації діючих лісогосподарських підприємств галузі.

Крім того, у проекті звернення висловлюється пропозиція унеможливити приватизацію державних лісогосподарських підприємств або передачу їх у концесію, передбачити пряме підпорядкування Держлісагентства Кабінету Міністрів України та виведення його з під координації міністра аграрної політики і продовольства України.

Остаточний текст звернення затверджуватиметься під час сесійного засідання Рівненської обласної ради, яке має відбутися 1 грудня.

Як ми вже повідомляли, 28 листопада у Рівненській області перед приміщеннями райдержадміністрацій відбулися акції протесту. Учасники акцій протестували проти схваленої Кабміном України стратегії реформування та розвитку лісового господарства на період до 2022 року. На переконання протестувальників, нова стратегія передбачає ліквідацію державних підприємств у лісовій галузі. Це, як впевнені протестувальники, потягне за собою скорочення працівників і відкриє шлях до приватизації лісів. 

Читайте більше тут:  

0 коммент.:

Дописати коментар