29 листопада 2017

Лісівники проти реформи. У Житомирі під стінами РДА мітингували 200 осіб. ФОТО

Близько 200 лісівників 28 листопада вийшли під стіни Житомирської райдержадміністрації з вимогою не підтримувати реформування лісового господарства. Мова йде про реалізацію прийнятої Кабміном «Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року».

На думку лісівників, це призведе до знищення лісу і галузі в цілому. Зокрема, вони вважають що неприпустимо передавати управління галуззю з місцевого на центральний рівень, інформує Вголос.zt.


«Організація єдиної господарської структури, тобто схваленої Урядом Стратегії акціонерної компанії, буде мати незворотні наслідки для України, – можливу приватизацію державних лісів, монополізацію ресурсу та банкрутство деревообробного сектору, погіршення санітарного стану лісів, зубожіння сільського населення в результаті масового скорочення штату лісогосподарського підприємства, втрата кваліфікованих фахівців і т. д.», – кажуть лісники.

До мітингувальників вийшли голова Житомирської районної ради Сергій Крутій та райдержадміністрації Сергій Микитюк. Вони запевнили, що звернення розглянуть на сесії і направлять до обласної ради.


«Житомирський держлісгосп сплачує до районного бюджету понад 5,2 млн гривень. За ці гроші у районі робимо дороги, освітлення. Якщо ж його підпорядкують Києву, то цих грошей ми навряд чи побачимо. Тому однозначно будемо виступати проти реформування», – сказав Сергій Крутій.









11:40

0 коммент.:

Дописати коментар