29 листопада 2017

Чому лісгоспи Рівненщини бояться реформи?

Та просять в Облради вплинути на її відміну



Рівненську облраду проситимуть направити в кабмін звернення з проханням відмінити рішення Уряду щодо впровадження Стратегії реформування лісового господарства до 2022 року. Законопроект ухвалили 15 листопада.

Його розробило Держагенство лісових ресурсів України наче з метою збільшити обсяги видобування деревини, а також для боротьби з корупцією.

Працівники галузі проти цього, адже вважають, що держава хоче таким чином підпорядкувати собі усі фінансові потоки, які «крутяться» в галузі заготівлі лісу. Це пояснює заступник керівника профспілки працівників лісового господарства області Віктор Романюк:

Передбачається створення суб’єкта господарювання, головування над яким передається централізоване. Відповідно кошти всі спрямовуватимуться централізовано в Київ. Це один напрямок, а є ще страшніший – віддати всі лісогосподарські угіддя в оренду. Мається на увазі всю матеріальну базу, стиглі ліси для заготівлі. Третього варіанту Кабмін не бачить, а він має бути пов’язаний із децентралізацією.



Крім законопроекту, який розробив уряд, є ще указ Президента щодо розвитку лісової галузі.

У ньому реформу децентралізації враховано, каже Віктор Романюк. А от рішення Кабміну про Стратегію лісового госпадарства проситимуть відмінити та перерозглянути.

Проект звернення лісівників до Уряду та парламенту розглянули на екологічній комісії обласної ради, де його винесли на розгляд сесії.

0 коммент.:

Дописати коментар