29 жовтня 2018

Огляд насаджень, пройдених лісовою пожежею в Іванівському лісництві

 

Для визначення доцільності проведення санітарних заходів у соснових насадженнях Іванівського лісництва, які в цьому році пройдені пожежами була створена комісія в складі спеціалістів ДП «Збур’ївське ЛМГ», ДСЛП «Херсонлісозахист», Херсонського ОУЛМГ та представника Садівської сільської ради.

Комісією відмічено стрімке погіршення санітарного стану пошкоджених насаджень.

 

 Стан дерев оцінювали згідно Санітарних правил в лісах України. Пожежа пошкодила, як стовбури так і крони дерев. Пошкодження стовбура визначали за висотою нагару на стовбурі, стан крони оцінювали за дехромацією і дефоліацією. Насадження характеризуються обгоранням кореневих лап і кореневої шийки, відмиранням камбію в нижній частині стовбура по всьому периметру, присутнє опадання хвої. Всі насадження представлені в основному деревами ІV-V категорії санітарного стану. При обстеженні насаджень виявлено, що в районі комля та товстої кори спостерігається заселення вусачем кореневим коротковусим (Spondylis buprestoides), а шестизубчатим короїдом ( Ips Sexdentatus) та златкою згарищ (Melanophila acuminate Deg.) місця товстої кори. Також вусачем чорним сосновим (Monochamus galloprovincialis Oliv) заселені місця перехідної кори.




 


Комісією складено акт обстеження насаджень Іванівського лісництва пройдених пожежею та рекомендовані санітарні заходи - суцільні та вибіркові санітарні рубки.

Адміністрація ДП «Збур’ївське ЛМГ»

0 коммент.:

Дописати коментар