22 жовтня 2018

«Ліс рубають, гроші течуть»: Азаров прокоментував скасування мораторію на експорт деревини в Україні



Федеральне агентство новин / Герман Парло

Київ, 22 жовтня. Колишній голова українського уряду Микола Азаров прокоментував скасування мораторію на експорт деревини в Україні.

Думками на цю тему екс-прем'єр поділився з передплатниками на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, відзначивши, що підписаний Петром Порошенком закон легалізує поставки на Захід кругляка.

«Згідно з новим законом, несанкціонована рубка і знищення лісових культур і молодняка тепер буде каратися суворіше - штрафи за такі порушення зросли в кілька разів», - пише Микола Азаров.

Крім того, зазначає колишній голова уряду України, в законі є й інші пункти, які, з одного боку, піклуються про благополуччя лісового фонду в державі.


Global Look Press / Sergii Kharchenko / ZUMAPRESS.com


«При цьому закон містить положення про скасування мораторію на експорт паливної деревини, яке лобіював особисто Порошенко, виправдовуючи такий непопулярний серед населення і екологів крок вимогами міжнародних організацій, таких як СОТ», - розповідає про зворотній бік закону Азаров.

Також екс-прем'єр акцентує увагу на тому, що в підписаному Порошенком законі вказується, що подібні обмеження йдуть в розріз з Угодою про асоціацію України з Європейським союзом.

«Британська екологічна організація Earthsight оприлюднила доповідь, згідно з яким обсяги вирубок і поставок незаконної деревини в країни ЄС з України останнім часом стали більше, ніж з країн Африки, Латинської Америки та Південно-Східної Азії разом узятих», - резюмує політик.

pavel-pashkov.ru

Згідно зі звітом, уточнює колишній голова уряду України, тільки за 2017 рік обсяг незаконного бізнесу перевищив один мільярд доларів.

0 коммент.:

Дописати коментар