08 листопада 2019

Працівники лісового господарства дізналися про безпечні методи проведення лісосічних робіт у зимовий період





Головні державні інспектори Управління Василь Штанько і Руслана Зубрицька 7 листопада 2019 року провели семінар-нараду з керівництвом і працівниками ДП «Звенигородське лісове господарство».

Директор підприємства Анатолій Проценко, лісничий Хлипнівського лісництва Звенигородського лісгоспу Борис Юрченко та бригада лісорубів отримали фахові роз’яснення спеціалістів Управління щодо безпечних методів роботи під час проведення лісосічних робіт у зимовий період та щодо шляхів мінімізації дії шкідливих і небезпечних чинників на організм працівників. Учасники семінару-наради дізналися про необхідні заходи із запобігання випадкам виробничого травматизму і професійних захворювань серед працівників лісового господарства.

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Василь Штанько поінформував присутніх про нещасні випадки, які сталися у галузі лісового господарства протягом 2018-2019 років та відзначив, що основними причинами виробничого травматизму у лісовій галузі є порушення працівниками вимог інструкцій з охорони праці, перебування працівників на робочому місті в стані алкогольного сп’яніння, порушення трудової та виробничої дисципліни, допуск працівників до виконання робіт підвищеної небезпеки без відповідної професійної підготовки, неякісне проведення інструктажів на робочому місці тощо. У зимовий період основною причиною травматизму є невиконання підготовчих робіт до проведення основних лісосічних робіт.


«З утвердженою технологічною картою майстер лісу під підпис ознайомлює працівників, яким належить вести роботи на лісосіці та видає бригадиру технологічну схему лісосіки. Бригадир також ознайомлюється з технологічною картою під підпис. Виконувати рубку лісу дозволяється бригадою у складі не менше двох осіб, один із яких призначається старшим. При проведенні проріджувань, прохідних та вибіркових санітарних рубок лісу робочі, майстри лісу та особи, які прибули на лісосіку, повинні бути забезпечені захисними касками, без яких вони не можуть допускатися до роботи», - наголосив Василь Штанько.


Особи, відповідальні за проведення робіт з підвищеною небезпекою, повинні здійснювати постійний особистий контроль, відзначив фахівець Управління.

Руслана Зубрицька детально зупинилася на шляхах мінімізації дії шкідливих і небезпечних чинників на організм працівників лісового господарства.

Як підсумувала фахівець, формування культури безпеки праці, ефективність навчання і перевірки знань з питань охорони праці, проведення інструктажів, медичне обстеження, дотримання технологічної дисципліни залишаються найбільш актуальними факторами щодо поліпшення стану охорони праці у лісовій галузі.

Учасникам семінару-наради наголошено на неухильному дотриманні вимог безпеки під час проведення вантажо-розвантажувальних та лісозаготівельних робіт. Фахівцями Управління надано відповіді на питання учасників щодо дотримання вимог законодавства з охорони праці.


08 Лис 2019
Прес-служба

0 коммент.:

Дописати коментар