28 листопада 2019

ЯК ВРЯТУВАТИ ЛІС ЗА ДОПОМОГОЮ СТАРИХ СМАРТФОНІВ? – ВИНАХІД

Його система Rainforest Connection, зібрана із старих смартфонів, призначена для вловлювання звуків лісу, в тому числі підозрілих.

Пристрій миттєво сповіщає про дивні шуми доглядача заповідника по його мобільному телефону.

Ідея винаходу відвідала Тофера Уайта після поїздки в тропічний заповідник Індонезії, де мандрівник прийшов у захват від щебету птахів і дзижчання комах. Тоді він подумав: за цими голосами природи зовсім не чути рев бензопил, якими озброєні нелегальні лісозаготівники. А коли Тофер повернувся в Штати, придумав власний спосіб захисту лісів планети від варварської вирубки.



Фото зі сторінки Rainforest Connection в Facebook

Уайт переупаковывает старі смартфони в пластикові коробки, забезпечуючи прилади додатковим мікрофоном, блоком живлення і сонячною батареєю. Готові пристрої виглядають, як механічні квіти, і кріпляться високо на деревах.

Мережа Уайта розрослася до 150 пристроїв по всьому світу

Перші випробування пройшли знову ж таки в Індонезії. І вони відразу ж довели корисність пристрою: команді Уайта вдалося зловити групу нелегальних лісорубів.

Потім Тофер Уайт створив некомерційну програму Rainforest Connection, щоб акумулювати зусилля по впровадженню свого винаходу. Про нього швидко дізналися в різних куточках планети. Тофер поділився своїм нововведенням із заповідними лісами Азії, Африки, Південної Америки
.


Фото зі сторінки Rainforest Connection в Facebook

Сьогодні Rainforest Connection має розгалужену мережу з 150 активних пристроїв, які встановлені в тропічних лісах по всьому світу. Між тим люди почали надсилати Тоферу старі мобілки. Багатьом хочеться хоча б ось таким, непрямим чином перешкодити вирубці лісу.

Незаконна торгівля деревиною на планеті щорічно приносить ділкам до 100 млрд доларів.

За матеріалами CNN

0 коммент.:

Дописати коментар