30 листопада 2019

Поява інспектора на порозі вашого підприємства ще не є підставою «ласкаво запросити» його до перевірки



💯Неймовірно, але факт: поява інспектора на порозі вашого підприємства ще не є підставою «ласкаво запросити» його до перевірки.

❓Але чи знаєте ви, КОЛИ маєте повне право відмовитися від проходження держінспекції? Якщо не певні, прогляньте інфографіку до цього посту і читайте далі!

📃 Відповідно до ЗУ «Про основні засади державного нагляду у сфері господарської діяльності» передбачено кілька умов, за яких ви як підприємець маєте можливість відмовитися від проходження перевірки.


Так, ви цілком можете сказати інспектору:

✔️ «Не сьогодні❗️», якщо не отримали повідомлення про здійснення планової перевірки від органу ДНК заздалегідь. Тобто, якщо перевірка застала вас зненацька, і не з вашої провини.
✔️ «Не сьогодні❗️», якщо у представника органа контролю відсутня затверджена та опублікована уніфікована форма акту, який містить перелік питань з розбивкою за ступенями ризику.
✔️ «Не цього разу❗️», якщо інспектор планує позапланово перевірити той самий факт, що став підставою і для попередньої позапланової інспекції вашого підприємства.

🔍Пам’ятайте: поінформований – означає озброєний!🗣 Особливо, коли це стосується знання власних прав та способів їхнього захисту.

📲 Саме тому, вже дуже скоро ми запустимо Інтерактивну платформу для МСБ, яка дбатиме про правову обізнаність українського підприємництва. Її доступність дозволить знизити рівень корупції та посилити підзвітність інспекційних органів. Як результат – більш ефективна взаємодія держави та бізнесу🤝

Нагадаємо, що реалізація проєкту стала можливою за підтримки Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

У нас ще багато цікавого для вас. Слідкуйте за апдейтами! 🔍

Офіс ефективного регулювання

0 коммент.:

Дописати коментар