28 листопада 2019

BRDO і ліс




🧟‍♀ Через незаконні рубки лісів ми щороку втрачаємо мільйони гривень, а тіньовий обіг деревини в півтори рази перевищує легальну лісопильну діяльність.

👨‍💼 Наш Офіс неодноразово звертав увагу на цю невідкладну проблему та на необхідність її якнайшвидшого вирішення. За словами Андрія Заблоцького, керівника сектору Сільське господарство, довіра суспільства до лісової галузі, на сьогодні можлива лише через відкритість та прозорість даних за проведенням рубок та запровадженням повноцінного обігу деревини.

📜 Ми раді, що велика кількість ініціатив Офісу вже знайшли своє відображення в рішеннях Президента України, Уряду, органів місцевої влади та Держлісагентства України.

🌳 Вчора відбулася іще одна перемога у цій сфері. Держлісагентство запустило пілотний проєкт e-реєстру заготівлі деревини та онлайн-карту рубок https://lk.ukrforest.com/. Жителі трьох областей України (Чернігівської, Полтавської, Рівненської) вже сьогодні можуть перевірити законність вирубки лісу.

💬 “За допомогою телефону на онлайн-карті в декілька кліків Ви можете побачити повну інформацію про вид рубки, що відбувається поруч, а також знайти відповідний дозвіл на рубку (лісорубний квиток). І це лише початок змін”, - зазначив Андрій Заблоцький.





🚶‍♂ Іще один крок зроблено для вирішення проблеми незаконного обігу деревини в Україні.

🖋 Після підписаного Указу президента, вчора Кабмін схвалив план організації його виконання.

🔜 А це означає, що повноцінне запровадження єдиної державної системи електронного обліку деревини вже зовсім скоро. І 30% деревини нарешті вийдуть з тіньового обігу, що принесе 2 млрд. прибутків державі. BRDO з самого початку відстоював цю позицію, адже це єдине рішення, яке може вирішити проблеми виявлені під час перегляду ринку.

📋 Отже, згідно з планом Кабміну, до 1 серпня профільні міністерства повинні підготувати законопроект для розгляду Верховною Радою, а уже до 1 листопада відповідний електронний обіг повинен запрацювати. Також у плані йдеться про посилення контролю за використанням та охороною лісів на рівні місцевих адміністрацій.

📺 Країна змінюється, не перемикайтесь!

0 коммент.:

Дописати коментар