05 грудня 2019

ДАЗВ та Лісова служба США розширюють співпрацю щодо підвищення протипожежної безпеки зони відчуження

Під час зустрічі керівництва ДАЗВ і підприємств зони відчуження з представниками Лісової служби США було обговорено результати та перспективи співпраці установ.

Зокрема, представники Лісової служби відзначили прогрес ДАЗВ щодо створення Координаційного центру із управління надзвичайними ситуаціями та запевнили у готовності й надалі надавати експертну допомогу за цим проектом. «Співпраця із США щодо підвищення протипожежної безпеки зони відчуження є для Агентства одним з ключових пріоритетів.
Завдяки Лісовій службі підприємства зони відчуження отримують матеріально-технічну допомогу для запобігання та реагування на надзвичайні ситуації.
Зокрема, цього року ДСП «Північна Пуща» отримала гуманітарну допомогу для протидії лісовим пожежам, а також українські фахівці пройшли тренінг-курс «Лідерство-580» і обмінялися досвідом з Національним пожежним бюро США», - зазначив т.в.о.
Голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Олександр Ковальчук. 

Також директор Чорнобильського радіаційного-екологічного заповідника поінформував стосовно прогресу у розробленні «Fire Management Plan» за результатами поїздки в США.
Представники Лісової служби погодилися розглянути розроблений план та надати свої зауваження й рекомендації. Окрім того, під час зустрічі експерти досягли домовленостей щодо співпраці задля розбудови комунікаційної спроможності зони відчуження, зокрема, надання з боку США допомоги в розробленні та організації комунікаційного плану.
Відповідне засідання має відбутися 9-10 грудня 2019 року.

0 коммент.:

Дописати коментар