25 листопада 2017

Як виживають херсонські лісові охоронці?


Як можуть активізувати свою діяльність лісові господарства в нашій державі? Лісові ресурси (крім деревини) називають ресурсами побічного користування, та за рахунок їх лісове господарства існує та отримує певний прибуток для розвитку господарської діяльності своїх ЛМГ. Зокрема, і про це вже неодноразово писалося в газетах, працівники лісомисливських господарств (ЛМГ) в Херсонській області сидять на фінансовій дієті. Лісовики майже на громадських засадах працюють та охороняють ліс. Поки державна влада розмірковує як виправити ситуацію у кращий бік, лісові господарства вирішують проблему як можуть.

Протягом останніх років в лісах Херсонщини та України в цілому спостерігається зростання обсягів спеціального використання недеревних лісових ресурсів, зокрема заготівлі другорядних лісових матеріалів і побічних лісових користувань. Це заготівля дикорослих плодів, грибів, ягід, лікарських рослин. Лісогосподарські підприємства поряд з виробництвом основних видів продукції лісового господарства з деревини, займаються побічними лісовими користуваннями.

Так, за останній рік в лісах України заготовлено: 0,3 т кори, 8 т деревної зелені, 435 т дикорослих плодів, 20 т горіхів, 123 т грибів, 3319 т ягід, 148 т лікарської сировини, 1772 т деревних соків, 800 т сіна та 262 т очерету. Потенційні обсяги ресурсів побічного користування дозволяють подальший розвиток цього напрямку господарської діяльності при умові сталого користування.

Автор: Світлана Чистякова
25 Ноября, 17:48
Джерело: видання «Херсон Daily»

0 коммент.:

Дописати коментар