26 березня 2016

Парк безпілотників з'явився у МНС

26.03.2016 / 12:07

Парк беспилотников появился у МЧС Иркутской области
У рятувальників області з'явився парк безпілотників. Квадрокоптеры будуть стежити за паводкової обстановкою і контролювати ліс у пожежонебезпечний період. Щоб керувати видеовертолетом, співробітники МНС пройшли навчання.
Поки модель саморобного планера заправляється бензином, новенький квадрокоптер іркутських рятувальників на своїх акумуляторах злітає в небо. Авіамоделісти заздрять.
— Якісь екстрені ситуації, щоб показати масштаб, думаю їм необхідні. Думаю розшириться у них парк в найближчому майбутньому, — говорить авиамоделист Павло Архипов.
Поки коптеры МНС мирно знімають берега Ангари. Але коли почнуться повені і пожежі, їм зверху видно все. Такий вертоліт з камерою покаже, де потрібно будувати переправу під час повені. Чи допоможе вибрати найбільш безпечну дорогу до лісової пожежі. Кожен такий літальний апарат коштує 200 000 рублів. Керує ним оператор, який на землі крутить джойстик і бачить в планшеті все, що камера знімає його в небі.
— У разі виникнення надзвичайних ситуацій, подій оперативна група з безпілотним літальним апаратом виїжджає на місце події. Це потрібно для моніторингу обстановки, для поняття масштабів події, для регулювання надалі сил і засобів, — говорить т.в.о. заступника начальника ГУ МНС Росії по Іркутській області Сергій Марченков.
Щоб запустити квадрокоптер, потрібно кілька разів покрутити його навколо себе — спочатку одною стороною, потім іншою — щоб техніка запам'ятала вихідну точку. Навіть якщо з вертольотом загубиться зв'язок, він все одно повернеться назад. Як вірне домашнє тварина.
— Даний безпілотний літальний апарат дозволяє перебувати в повітрі близько 20-25 хвилин. Летять на відстань до двох кілометрів від оператора і може підніматися до 500 метрів. При цьому швидкість можна досягати 50 кілометрів на годину, — говорить начальник групи безпілотних літальних апаратів Олександр Лазаренко.
Сьогодні квадрокоптеры — одна з найбільш модних іграшок. Заможні любителі фото і відео знімають Іркутськ, Байкал з верхніх точок. Правда, найближчим часом збираються прийняти закон, який буде регламентувати польоти таких камер. Поки ж іркутські рятувальники випробовують нову техніку, щоб застосувати її в цій справі.
Тепер з нового безпілотника можна побачити будь-яку надзвичайну ситуацію в найбільш недоступних місцях.
http://vesti.irk.ru/news/society/180421/

0 коммент.:

Дописати коментар