28 березня 2016

Журналіст програми «Гроші» самостійно відкрив бурштинову копальню. ВІДЕО

Сьогодні, 28 березня, о 22:00 глядачі дізнаються про неочікувані результати розслідувань програми «Гроші».

Олександр Соколов, журналіст програми «Гроші», провів власне журналістське розслідування та на один день відкрив власну бурштинову копальню у Волинській області, щоб дізнатися деталі бізнесу, який набув всеукраїнського масштабу.

Журналістові вдалося отримати унікальні дані щодо того, як влаштована нелегальна діяльність з видобутку бурштину, дізнатись наскільки прибутковим є бізнес, які розцінки на його «кришування», та куди далі уходить бурштин з України. Автор сюжету вияснив, хто влаштовує «бурштинові війни», та як за допомогою зброї вирішуються питання всередині кримінальних структур, що діють на копальнях.

Окрім цього, сьогодні у випуску «Грошей» глядачі дізнаються про те, як не потрапити у пастку, обмінюючи валюту. Журналісти самостійно організували псевдо-пункт обміну валют та дізнатись, як правоохоронні органи закривають очі на нелегальну діяльність, і скільки може коштувати їх мовчання.

Ще один соціальний експеримент провели автори сюжету, що розповість про те, як обманюють тих, хто шукає роботу в Україні. Журналісти створили псевдо-агентство з працевлаштування та розкрили шахрайську схему з викачування грошей з безробітних.

Нагадаємо, програма журналістських розслідувань «Гроші» виходить щопонеделіка о 22:00 на телеканалі 1+1.

Прес-служба 1+1

0 коммент.:

Дописати коментар