26 березня 2016

Карпатський біосферний заповідник отримає допомогу від Німеччини

26 березня 2016 р., 21:02

Унікальну природу потрібно зберегти для нащадків
14 млн євро отримає протягом п'яти років вітчизняне Міністерство екології від Німеччини для оновлення природно-заповідних територій України.

Учасниками проекту стануть не менше десяти заповідників. Перші два вже відомі: заповідник «Горгани» та Карпатський біосферний заповідник. Проект передбачає захист біологічного різноманіття, будівництво інфраструктури, дотримання європейських екологічних норм, - повідомляє Іgotoworld.
Оновлення заповідних зон приверне більше туристів, у тому числі і закордонних. Посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль вважає, що подивитися заповідники приїде чимало туристів з Німеччини. Активізація туризму дозволить краще наповнювати місцеві бюджети, населення біля заповідників зможе займатися туристичним бізнесом.

Втім, співголова «Асоціації Зелених України» Ярослав Задесенець побоюється, що проблемами при реалізації проекту можуть стати корупція та безгосподарність.

«Горгани» – природний заповідник у Карпатах, на Івано-Франківщині, відомий своєю реліктовою кедровою сосною. Названий за ім’ям популярної у туристів системи гірських хребтів.

Карпатський біосферний заповідник знаходиться в Закарпатській області. Це майже незаймані людиною ліси і луки, безліч цікавих та рідкісних видів рослин і тварин. У тому числі занесених до Європейського Червоного списку та Червоної книги України.

0 коммент.:

Дописати коментар