29 березня 2016

У Київській області вводиться режим пожежонебезпечного періоду



Ліс – це одне з основних природних багатств нашої держави, та через людську недбалість трапляються лісові пожежі. Лісівники сподіваються, що громадяни будуть солідарні з працівниками лісової галузі та з розумінням поставляться до проведення протипожежних заходів та вимог лісової охорони з початком пожежонебезпечного періоду в лісах.

Лісові пожежі, як правило виникають через недбале поводження людей з вогнем. У зв’язку з цим, хочеться нагадати громадянам, що поблизу лісових насаджень суворо забороняється випалювання сухої рослинності. Не слід також залишати в лісі непогашені багаття, тліючи недопалки цигарок та палаючи сірники. Бо навіть маленька іскорка може стати причиною лісової пожежі.

Режим пожежонебезпечного періоду вводиться відповідними розпорядженнями обласної та районної адміністрацій з 1 березня і триває до 01 листопада та регулються “Правилами пожежної безпеки в лісах України” ЗУ “Про пожежну безпеку”,та іншими законодавчими актами.

В пожежонебезпечний період, зокрема, в’їзд приватного автотранспорту в лісові масиви та розкладання вогнищ дозволяється тільки в спеціально відведених і облаштованих рекреаційних пунктах. Порушники правил пожежної безпеки несуть адміністративну відповідальність у вигляді штрафу.

Лісова охорона просить враховувати все це під час перебування в лісі та не залишатись байдужими до будь-яких випадків порушень чи надзвичайних ситуацій. У випадках виявлення лісових пожеж, пожеж сільгоспполів просимо терміново повідомляти крім телефону 101, також на номери (044) 451-20-30 або (044) 451-20-00

Сайт КОДА

Опубліковано: Березень 29th, 2016

0 коммент.:

Дописати коментар