29 березня 2016

Відбулася колегія Державного агентства лісових ресурсів України

28.03.2016 
















Першим питанням порядку денного колегії Державного агентства лісових ресурсів України була доповідь А.Й. Мусійовського про стан охорони праці на підприємствах галузі з детальним аналізом кожної області.

Про результати роботи підрозділів внутрішнього аудиту доповідав І.Л. Будзінський. Зокрема, розглянуто питання щодо організації діяльності підрозділів внутрішнього аудиту, стану проведення внутрішніх аудитів, результативності внутрішнього аудиту, а також акцентованоувагу присутніх на інформації щодо стану організації і функціонування внутрішнього контролю у системі Держлісагентства.

Завідувач сектору мобілізаційної роботи Держлісагентства І.А. Перетятко доповів про стан бронювання військовозобов’язаних на підприємствах лісового господарства.

Одним із основних завдань працівників лісового господарства є збереження лісів від пожеж. Про підготовку до пожежонебезпечного періоду державних лісогосподарських підприємств розповів заступник начальника Відділу охорони і захисту лісів І.Є. Віговський. За його словами, на сьогодні охорону лісів від пожеж забезпечують 307 державних лісогосподарських та лісомисливських підприємств, у складі яких функціонує понад 1,7 тис. лісництв та 268 лісових пожежних станцій, які укомплектовані особовим складом і пожежною технікою для профілактики та гасіння лісових пожеж.

Станом на 23 березня в лісових масивах уже ліквідовано 13 випадків лісових пожеж на площі 10,43 га.

З метою покращення роботи із запобігання виникнення лісових пожеж у поточному році Відділ охорони і захисту лісів запропонував колегії затвердити ряд заходів, які сприятимуть покращенню роботи у цьому напрямку.

Про стан впровадження електронних закупівель підприємствами галузі розповів генеральний директор державного підприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» П.В. Васильєв.

Він зазначив, що станом на 23 березня 2016 року підрозділами Державного агентства лісових ресурсів України було здійснено закупівлі за допомогою електронної системи на суму 1,1 млрд гривень.

Більш ніж 15 тисяч постачальників змогли запропонувати свої товари та послуги лісовій галузі за допомогою електронної системи закупівель. Економічний ефект за період тестової роботи системи становить більше 115 млн грн економії, тобто 12 %.

Наостанок начальник Відділу бухгалтерського обліку та звітності Г.Б. Байраківська ознайомила присутніх з інформацією щодо стану дебіторської заборгованості та автоматизації бухгалтерського обліку на підприємствах галузі.

Прес-служба Держлісагентства

0 коммент.:

Дописати коментар