27 березня 2016

Шкідників лісів будуть труїти спеціальною отрутою

Вчора, 19:19

700 тисяч літрів біопрепарату лепидоцид почали виготовляти на Бердському підприємстві "Сіббіофарм" для алтайських лісів. За допомогою цього препарату поїдять шкідливих комах в Озерське, Ларічіхінском, Кулундинской, Волчихинському і Новічіхінском лісництвах, де склалася найбільш гостра ситуація з шкідниками лісу.

Ще з 1 лютого 2016 року у території Алтайського краю був введений режим підвищеної готовності на території 17 адміністративних районів в зв'язку зі спалахом масового розмноження шкідників лісу. Для запобігання подальшого поширення комах по території краю початок винищувальних заходу заплановано на кінець травня.

Труїти комах будуть як за допомогою авіації, так і з землі, повідомляє Wood.ru.

Довідка

Лепідоцид входить в список препаратів, дозволених до застосування на території Російської Федерації. Вибір обумовлений тим, що частина ділянок, запланованих під винищувальні заходи, входить до складу державних природних комплексних заказників регіонального значення, на території яких заборонено застосування токсичних хімічних засобів захисту рослин.

Препарат призначений для захисту лісових, сільськогосподарських і паркових культур від гусениць лускокрилих комах, в числі яких шовкопряд-монашка, п'ядун, совки та інші. Лепідоцид в силу вибіркової дії відрізняється високою екологічністю і в рекомендованих дозах не токсичний для людини, тварин, птахів, риб і бджіл. Не володіє фітотоксичність, не накопичується в рослинах, тому це засіб дозволено для застосування в сільському і лісовому господарствах, на присадибних ділянках і міських зелених насадженнях.

Біопрепарат має високу ефективність, при достатній дозі гусениці припиняють харчуватися, перестають рухатися і масово гинуть протягом 3-7 діб.

Починаючи з 1997 року, лепидоцид щорічно забезпечують ефективний захист лісів Росії на площі 150-300 тисяч га. За ці роки препаратом захищено від гусениць шовкопрядів, п'ядунів, листокруток, совок та інших лускокрилих 1,6 млн га лісу з технічною ефективністю 75-98%.

0 коммент.:

Дописати коментар