26 березня 2016

Доходи від мисливського туризму знижуються. Через АЧС в Білорусі відстріляно 80 тис. особин диких кабанів

26/03/2016

За два роки через АЧС в Білорусі було відстріляно 80000 особин диких кабанів, що негативно вплинуло на доходи від мисливської діяльності. Про цьому 15 вересня на прес-конференції в Мінську повідомив міністр лісового господарства Михайло Амельяновіч.

« Йде зниження популяції диких кабанів, і дана робота триває. Дикий кабан — переносник АЧС, тому велика кількість його вже вилучено. Йде підтримка уряду, держави, мисливці і охотхозяйства отримують кошти за відстріляних тварин. Все проходить під контролем ветеринарів, м’ясо закопується, утилізується » , — пояснив міністр.

Але в зв’язку з тим, що кабан був основним мисливські видом — в Білорусь приїжджали на нього полювати іноземці з Заходу і росіяни, — доходи країни від цього виду діяльності стали знижуватися. « Сьогодні кількість мисливців зменшилася. Але ми проводимо роботу над створенням вольєрного господарства, де будемо вирощувати такі види, як олень, лось, косуля. Також працюємо над заповненням мисливських комплексів: створюємо стежки, залучаємо для відпочинку внутрішніх туристів. У нас хороші умови для відпочинку — гарні місця, хороші ліси, тихо » , — зазначив Амельяновіч.

Міністр також зазначив, що не вдається в повною мірою заробити і на реалізації посадкового матеріалу.

« Ми обіцяємо, що можемо забезпечити європейську частину &??nbsp; РФ посадковим матеріалом. Просили — і були домовленості — НЕ будувати лесосеменной центри, які ми будуємо. Проходить час — наші російські колеги уздовж нашого кордону почали будувати центри в Псковської, Смоленської, Ленінградській областях. Це вкладення великих фінансових коштів. Вирішити це питання не виходить. Хоча ми щорічно близько 50 млн штук посадкового матеріалу реалізовуємо російським колегам, в цього року вже 30 млн поставили. Могли б ще поставити. Але, коли вони свої центри побудували, збут знижується. Ми б могли забезпечити всі сусідні регіони якісним посадковим матеріалом. А це наші доходи, наші гроші » , — зазначив Амельяновіч.

Він також повідомив, що білоруське підприємство « Белгослес » розробляє проекти по лісовпорядкування для російських замовників. « Ми займаємося проектами для Забайкалля, Смоленської, Новгородської, Ленінградської областей. Чи не все гладко виходить і в цій роботі. Є багато перешкод, щоб ми могли сміливо працювати на цьому ринку на основі тендерів. Поки ми працюємо на субпідряді, до тендерами нас не допускають » , — підкреслив глава відомства.

0 коммент.:

Дописати коментар