29 березня 2016

В обласній раді піднімали питання розвитку Херсонщини (відео)

Сьогодні на Президії обласної ради депутати піднімали важливі для розвитку регіону питання, відзначає голова обласної ради Андрій Путілов.

Зокрема, у порядку денному були питання про надання гірничого відводу для видобування піску. «Необхідно, щоб представники депутатського корпусу, вчені, управлінці сіли за стіл і чітко відпрацювали стратегію, план дій, - каже Андрій Путілов. – Моя позиція однозначна: компанії, які не мають реєстрації на Херсонщині, не мають права видобувати в області корисні копалини.

Має бути реєстрація херсонська, ми повинні чітко розуміти, які податки сплачуються у бюджет, як оформлені люди. Головне – треба розробити стратегію: як добувається пісок, щоб були відповідні екологічні погодження, система контролю з боку громадських організацій, які кошти надходять у місцеві бюджети того села та району, де добувається пісок. Не можна казати «взагалі»: мовляв, куплять футбольні м’ячі чи якісь сітки для футбольних воріт. Громада повинна чітко розуміти: скільки в грошовому еквіваленті за кожну тонну піску отримає дане село, дана громада фінансового ресурсу».

Як відзначив голова облради, прийнято рішення створити робочу комісію, відпрацювати таку стратегію з питання видобування піску та винести її на розгляд сесії обласної ради. Андрій Путілов також відзначив, що абсолютно підтримує депутатів щодо введення мораторію на вирубку лісосмуг та лісу. Депутати піднімали сьогодні питання по енергоефективності, відзначив голова облради.

На Президії облради було знайдено порозуміння по багатьох питань. «Ми прийшли до єдиної думки, що треба закопати «політичну сокиру» і рухатися в одному напрямку – європейська Україна, план реформ». Серед депутатів – представники реального сектору економіки - аграрії, керівники крупних промислових підприємств. Тому всі сьогодні розуміють, що політиканство – це минуле. Дуже важливо займатися економічними, стратегічними питаннями, які зроблять рівень життя кожного мешканця Херсонщини вищим, - каже голова облради.

Також голова обласної ради підкреслив, що депутати обласної ради активно долучилися до внесення пропозицій і доповнень до Програми економічного, соціального та культурного розвитку області на 2016 рік. «Депутати всіх фракцій приймали активну участь, працювали активно з районами, управлінцями і депутати, що пройшли за квотами. Тепер друге завдання - зробити, щоб наповнився бюджет і були кошти для реалізації програм», - каже Андрій Путілов.

«Ми всі за – за те, щоб у нас були економні котли, щоб у нас були теплі школи та садочки та лікарні. Але я звертаюсь до депутатів: давайте тепер разом попрацюємо над програмою: як заробити кошти для обласного бюджету, бюджетів районів та сіл. Заробимо гроші, а тоді ті гроші витратимо. Ти пропонуєш програму і підказуєш, де взяти гроші в обласному бюджеті і допомагаєш ці гроші заробити», - каже Андрій Путілов.

Він також зазначив, що перевагу матимуть проекти, де передбачене співфінансування спільно з Фондом регіонального розвитку – 30% села та райони області та 50% - обласний.



0 коммент.:

Дописати коментар