20 вересня 2018

Черкаси ризикують лишитися без води через нічийні ліси


Під час розчистки повітряних ліній електромереж на ділянках Поляна-Сокирне 1 та Поляна-Сокирне 2 фахівці ПАТ “Черкасиобленерго” виявили безгосподарчі ділянки лісу. Проводити розчистку та вирубувати дерева на цих територіях працівники підприємства не мають законних підставах. Натомість затримка у проведенні цих робіт може призвести допошкодження ліній електропередач.

Нагалаємо, у січні цього року через негоду була зупинена робота Дніпровської водоочисної станції та головної насосної станції третього підйому, яка забезпечує місто питною водою. Відбулося пошкодження основних та резервних ліній електопередач, що перебувають на балансі ПАТ “Черкасиобленерго”.

З квітня 2018 року триває розчистка повітряних ліній електромереж на ділянках Поляна-Сокирне 1 та Поляна-Сокирне 2. Від цього напряму залежить якість і безперебійність енергопостачання, від них отримує живлення насосна станція водопостачального підприємства обласного центру КП “Черкасиводоканал”.

– Щоб не повторилася ситуація, коли Черкаси взимку залишилися без водопостачання, службою ліній проводиться розчистка повітряних ліній. На сьогодні завершено розчистку охоронної зони лінії Поляна-Сокирно 2. Нині її стан задовільно-технічно справний. По лінії Поляна-Сокирно 1 зараз продовжуються роботи. В цьому місяці цю лінію теж планується привести в задовільно-технічний справний стан, але є робочі моменти в плані відсутності дозвільних документів, а саме лісорубних квитків для видалення зелених насаджень в цих охоронних зонах. Щоб унеможливлювати падіння дерев на проводи, зараз силами служби високовольтних ліній проводиться обрізка бокових дерев, щоб не допустити відключення зазначених ліній, – поінформував про стан проведення розчистки заступник директора технічного з високовольтних мереж ПАТ “Черкасиобленерго” В’ячеслав Гайко.

20.09.2018, 8:07
https://infomist.ck.ua/cherkasy-ryzykuyut-lyshytysya-bez-vody-cherez-nichyjni-lisy/


0 коммент.:

Дописати коментар