20 вересня 2018

Продаж лісу та румунські паспорти. Роман Безсмертний у Чернівцях розповів, як вирішувати державні проблеми


Майбутній кандидат у Президенти України Роман Безсмертний 19 вересня провів у Чернівцях низку зустрічей із науковцями та студентами ЧНУ та пресою. 

Під час дискусії «Якої ми хочемо України» в Художньому музеї Чернівців політик спілкувався із викладачами університету, громадськими активістами.

Роман Безсмернтий заявив, що іде в Президенти, а такі дискусії, що вже провели у дев`ятьох українських містах, дозволяють якнайкраще зрозуміти потреби українців.

«Суспільству держава потрібна. Якщо б вона була не потрібна, люди б не вийшли на революцію у 1991-му, 2004-му, 2014-му роках. Водночас суспільство випереджає державу у своєму розвитку. Держава тим часом зосереджена на собі, державні інституції працюють самі для себе. В Україні повний інституційний розвал. Єдиний вихід - перезаснування держави та нова якість політики. Для мене важливо розбудити тих, хто є розумом нації. Не буде нічого, поки еліта не почне діяти», - наголосив Р. Безсмертний.

Також під час дискусії Роман Безсмертний відповів на запитання про найголовніші здобутки та втрати під час військових дій на Сході.

"Перша головна перемога – це патріотизм українського суспільства, яке усіма силами втримує ситуацію на Сході. Ще одна перемога - це те, що ми показали всьому світу, хто насправді є винуватцем війни. Перша поразка – це втрата людських життів. Друга поразка – це те, що український Донбас став початком міжконтинентального і глобального конфлікту в усьому світі, третя поразка – це те, що ми втратили свою суб’єктність. Зараз гаряча фаза бойових дій. Ви розумієте, що бойові дії можна припинити лише в діалозі з Кремлем. Одночасно слід створювати систему тиску, яка б припинила поставки зброї. Друге – тема мирної фази. Це не пройде швидко, треба вже вести діалог з населенням, яке на окупованій території є заручником фактично, і визнане українським населенням", - зазначив політик.

Вже пізніше відповідаючи на запитання журналістів, Роман Безсмертний розповів про своє бачення, як вирішити проблеми, близькі мешканцям Чернівецької області: вивіз лісу на експорт та оформлення румунського громадянства.

"Якщо це правда, то всі люди, які організували (оформлення румунських чи угорських паспортів на території України-журн.), мали б одразу бути визнані персонами нон-грата, дипломати я маю на увазі. Тому що це порушення Конституції та міжнародних угод. Тут є дві складові. Це міжнародна - стосунки Україна-Угорщина та Україна-Румунія, і така ситуація означає, що тут провал повний. Та друга – це стосунки Української держави та громади румунської. Ці питання потребують відповіді. Ключем до цього є – якщо заявили про шлях до ЄС, будь ласка, в питаннях, пов’язаних із правами етнічних груп, тим більше автохтонних груп, виконайте ці угоди, які підписали, ратифікували, таких питань не буде. А якщо такі речі повторяться, на це є спеціальні служби, які мають ці питання присікати".

"Є проблема із вивозом лісу. Чому ми на неї відповідаємо – дозволити чи заборонити? Це дві крайні відповіді, які обидві є безглуздими. Треба вирішити питання, як це робити? Яка має бути інфраструктура, як має перероблятись ліс. З одного боку, частково переробка має бути в Україні, а з іншого боку – частина може експортуватись, проблеми тут ніякої немає. Тема правил гри – це набагато серйозніша річ, ніж забороняти чи дозволяти. Бо забороняєш – вивозитимуть у вигляді дров, дозволяєш – робитимуть як попало. Тут питання головне - як? Як зробити переробку, експортувати, проводити рубку", - наголосив Р.Безсмертний.

29 травня 2018 року Роман Безсмертний заявив про намір брати участь у виборах Президента України.

"Нам заново треба відповісти на питання держави: якою вона має бути. А це означає, що нам треба сформувати питання цінностей. Головне питання не в тому, чи стати Президентом. Питання для мене – а що в цій ситуації реалізувати таким чином, щоб потенціал народу, його бажання співпали з тим, як ти бачиш", - переконаний політик.

Довідково: Роман Безсмертний – політик, дипломат, один із авторів Конституції України 1996 року. Народний депутат кількох скликань. у 2005-му році - віце-прем'єр-міністр України. Працював послом у Білорусі. Був представником України у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України. Безпартійний.

http://acc.cv.ua/news/chernivtsi/prodazh-lisu-ta-rumunski-pasporti-roman-bezsmertniy-u-chernivcyah-rozpoviv-yak-virishuvati-derzhavni-problemi-36311

 Джерело: http://acc.cv.ua/news/chernivtsi/prodazh-lisu-ta-rumunski-pasporti-roman-bezsmertniy-u-chernivcyah-rozpoviv-yak-virishuvati-derzhavni-problemi-36311. Сайт http://acc.cv.ua/

0 коммент.:

Дописати коментар