16 лютого 2019

Лісівники Волині звітують про рік роботи у громадах, де живуть і для розвитку яких працюють



Уже традиційною стала співпраця волинських лісівників із місцевими громадами. У ці зимові місяці відбуваються зустрічі керівників та працівників лісогосподарських підприємств з органами місцевого самоврядування.

Така практика запроваджена ще минулого року з ініціативи начальника Волинського ОУЛМГ Олександра Кватирка.

Директори державних лісогосподарських підприємств, головні лісничі звітують і звітуватимуть про основні досягнення та проблеми року під час сесій районних та селищних рад, напрацьовують основні напрямки та завдання, які реалізовуватимуть спільно з місцевими громадами.

Минулого року відбулося понад 150 таких зустрічей – як на обласному, районному, так і місцевому рівнях. У результаті це принесло громадам відремонтовані автодороги місцевого значення, створення зелених зон, допомогу у ремонті шкіл, садочків, храмів.

Зважаючи на те, що питання лісової галузі постійно на слуху, лісівники під час таких зустрічей відповідають на гострі для населення запитання: де, як і чому проводяться рубки, які заходи спрямовуються на збереження та відтворення волинських лісів, як змінюється ситуація із масовими всиханнями.

Перші такі зустрічі у 2019 році відбулися у Ратнівському районі. Сесійне засідання Жиричівської сільської ради відвідав директор ДП «Ратнівське ЛМГ» Микола Мельник. Він прозвітував про те, над чим лісівники працювали протягом 2018-го, зокрема – про сплачені підприємством податки, втілені соціальні програми, об’єми проведених рубок, у тому числі і санітарних заходів, розповів про обсяги та напрямки реалізації деревини.

Що лісівники і місцеві жителі однаково зацікавленні у збереженні лісів та їх раціональному використанні свідчить і те, що ця сесія приділила значну увагу лісівничим напрямкам. У порядок денний було внесено питання «Про обсяги вирубок по лісгоспу», «Цінову політику лісогосподарства, а саме – вартість дров паливних для сільської ради, школи, населення», «Сплату податків до бюджету сільської ради» та «Затвердження технічної документації на землю».

Аналогічна зустріч на Ратнівщині відбулася під час сесії Кортеліської сільської ради.

У рамках зустрічей було озвучено, що протягом минулого року ДП «Ратнівським ЛМГ» за 2018 р. сплачено податків у сумі понад 17 млн грн. З них до місцевого бюджету надійшло 6 млн 161 тис. грн., в т.ч. лісовий дохід становить понад 2 млн грн, ПДФО – 3 млн 789 тис. грн.

Зокрема до бюджету Жиричівської сільської ради було сплачено ПДФО у сумі понад 144 тис. грн, податок на землю – 11 618 грн, лісовий дохід – 337 668 грн. Загалом до бюджету Жиричівської сільської ради за 2018 р. надійшло від лісгоспу 493 тис. 314 грн.

Обидва засідання підтвердили актуальність лісівничих питань для громад, їх зацікавленість у сталому невиснажливому лісогосподарюванні та пошуку державницьких рішень у питаннях лісокористування, захисту та відновлення лісових угідь.

Зважаючи на те, що зовсім скоро уже розпочнеться лісокультурна кампанія, лісівники запрошували присутніх долучитися до весняної посадки лісу, взявши участь в акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». І головне – на власні очі переконатися, що про волинський ліс постійно і професійно дбають лісівники.

Прес-служба Волинського ОУЛМГ

0 коммент.:

Дописати коментар