08 лютого 2019

Звіт ТСК у справі Гандзюк: жодних згадок про замовників убивства



За інформацією Служби безпеки України незаконна вирубка лісу є однією з слідчих версій вбивства Катерини Гандзюк
8 ЛЮТОГО 2019   16:37

Голова Тимчасової слідчої комісії у справі вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк Борислав Береза подав до Верховної Ради проект попереднього звіту ТСК. Проект поставлять на голосування 26 лютого.

У звіті зазначається, що "ТСК направила низку запитів щодо розслідування правоохоронними органами правопорушень, пов’язаних із незаконними вирубками лісів у Херсонській області".

За інформацією Служби безпеки України незаконна вирубка лісу є однією з слідчих версій вбивства Катерини Гандзюк.

У звіті також зазначено, що у цій кримінальній справі оголошено підозру семи фігурантам, серед яких ймовірні виконавці та організатори вбивства.

Щодо інших нападів на активістів, то в звіті вказано: "Комісія дійшла висновку, що [правоохоронцями] на даний момент не встановлено осіб, які замовили напад на Устименка/Михайлика/ Стерненка".

Щодо справи Катерини Гандзюк такої згадки немає. Як відомо, під час одного із засідань, батько Катерини назвав імена тих, кого сама Катерина вважала замовниками нападу на себе. Згадки про це у проекті звіту також немає.

Натомість йдеться про те, що Катерина Гандзюк займалась "викриттям причетних до злочинної схеми посадових та службових осіб органів влади та місцевого самоврядування". Це є однією із версій слідства.

Комісія дійшла висновку, що необхідне продовження дії ТСК на три місяці.

Саме про це Борислав Береза проситиме депутатів 26 лютого.

На своїй сторінці у Facebook він написав:
"Тепер тільки від ВР залежатиме продовження роботи ТСК. Сподіваюсь, що це нікого не налякає, тим більше, що в нас є реальні досягнення. І я, як голова ТСК, вважаю неприпустимим голослівно звинувачувати ТСК в тому, що комісія заважає роботі правоохоронних органів. Є факти? Називайте!".
ТСК також планує два виїзні засідання – у Харкові та Сєвєродонецьку.

0 коммент.:

Дописати коментар