18 червня 2015

«Козацька обласна варта» обіцяє назвати корупціонерів в лісовій галузі Буковини

ЗАПРОШУЄМО ВЗЯТИ УЧАСТЬ В ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЇ ЩОДО МОЖЛИВИХ ЗЛОВЖИВАНЬ В ЛІСОВІЙ ГАЛУЗІ,ПЕРЕШКОДЖАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ГРОМАДСЬКИХ ФОРМУВАНЬ,ОРГАНІЗАЦІЙ.

ЗАХОДИ ВІДБУДУЬСЯ 18 ЧЕРВНЯ 2015 РОКУ В ЧЕТВЕРГ 0 11.00 В ПРИМІЩЕННІ УКРАЇНСЬКОГО ДОМУ.

Прес-реліз громадського формування «Козацька обласна варта» щодо можливих зловживань в лісовій галузі Чернівецької області ,зокрема в ДП «Берегометське ЛМГ».

Так, ще в кінці травня 2014 року за інформацією небайдужих мешканців Вижницького району,активістами громадських організацій була проведена робота з виявлення лісодеревини, яка вивозилася за межі України під виглядом дров, вивезення ділового лісу за заниженою кубатурою та сортністю. Вся загрузка здійснювалася на нижньому сладі смт.Берегомет. При цьому не було проведено об’єктивного та неупередженого розслідування. Винні не покарані. Адже при цьому наносилися збитки державі. В компетенцію ГО та ГФ не входить проведення оперативно розшукових дій - ми не наділені такими повноваженнями.

Вже в квітні цього року ми отримуємо нову інформацію від самих працівників лісу щодо незаконної рубки Модрини в ДП «Берегометському ЛМГ». Так 16 квітня представники ГФ «Козацька обласна варта» спільно з представниками ЗМІ вирушили на перевірку даної інформації. По прибутті на місце було виявлено та задокументовано замасковані низько зрубані пні Модрини. При цьому на місці не велося ніяких рубок. Керівництво ДП «Берегометського ЛМГ» з обуренням сприйняло інформацію в ЗМІ.

Таким чином з метою контролю за незаконним вивозом лісодеревини – кругляка за межі України та збільшення її переробки на місцях нашими підприємцями, 5 травня поточного року спільно з представниками місцевої влади та правоохоронними органами була проведена зустріч та роз’яснювальна робота щодо діяльності ГФ в межах контрольованого прикордонного району та прикордонної смуги. Але окремими представниками, а не більшістю підприємців наша спільна діяльність з правоохоронцями визвала негативну реакцію. Саме більше обурювалися представники ДП «Берегометського ЛМГ», хоча мали б з нами співпрацювати

Так, ГФ «Козацька обласна варта» спільно з працівниками міліції, Державної прикордонної служби з 13 на 14 травня виставили спільний пост в с.Д. Шепіт. Але це не сподобалося керівництву ДП «Берегометського ЛМГ». Питання чому? Адже, якщо порушень немає тоді нічого хвилюватися. Все вийшло по іншому. Шляхом підбурення окремих працівників (близько ста осіб) була здійснена провокація щодо представників ГФ «Козацька обласна варта» та працівників правоохоронних органів, зокрема місцеві мешканці (за нашою інформацією працівники ЛМГ). Було перевернуто два автомобілі, викрадені особисте та майно ГФ шляхом грабежу, нанесені тілесні ушкодження працівнику міліції. Тобто по факту відбулися провокації з метою не допустити до спільних дій як ГФ«Козацька обласна варта» так і правоохоронні органи. Дані дії тягнуть за собою ряд кримінальних статей. Сьогодні відкриті кримінальні впровадження за результатами яких ми спільно з громадськістю будемо спостерігати,адже скоєні серйозні злочини.

Але перешкоджання громадській діяльності на цьому не закінчуються. Так 18 травня поточного року до складу перевірки екологічного стану ДП «Берегометського ЛМГ» наказом Державної екологічної інспекції в Чернівецькій області було включено представників ГФ «Козацька обласна варта», які прибули в смт. Берегомет для спільної перевірки. Знову ж таки, тими самими особами-працівниками ДЛМГ під виглядом не фаховості, не компетентності - члени ГФ не були допущені до перевірки. Наші активісти вимагали і вимагають повної перевірки та надання лісорубочних квитків, як вже на здійснені санітарні рубки, так і на заплановані у вищезгаданому господарстві. Але йде повний супротив діяльності громадського контролю з боку керівництва, окремих лісничих ДП «Берегометського ЛМГ» провокуючи конфлікт нібито між ГФ та підприємцями деревопереробниками Вижницького району.

Хотілося б звернути увагу на те, що ГФ«Козацька обласна варта» виступає за категоричну заборону вивозу лісу-кругляка за межі України де не лише декларує свої наміри, але і активно діє та підтримує розвиток лісопереробної галузі ,створення нових робочих місць на місцях. Надання можливості нашим підприємцям здійснювати переробку лісо деревини та можливість її реалізації як в межах України так і експортувати за кордон на рівних для всіх cуб’єктів підприємницької діяльності умовах.

Ми прекрасно розуміємо, що дана проблема носить системний характер, але якщо нічого не робити на місцях і не доводити ситуацію, що склалася до керівних органів держави,то можна очікувати не бажані наслідки ,як в регіонах, так і в Україні в цілому, а саме наслідки еклологічного характеру (повені, солеві потоки тощо). А це ще більші, як матеріальні так і моральні збитки для держави,для її громадян ніж від отриманого продажу лісо деревини за кордон. 

Іноземці давно хотіли побудувати завод в Україні, збільшивши при цьому і кількість робочих місць,сплату податків, як в державний так і місцеві бюджети. Вже навіть була підібрана земельна ділянка. Але, як завжди, перешкодила бюрократія, що перейшла всі межі розумного. Для того, щоб на український ринок прийшла серйозна фірма і побудувала підприємство з переробки хвойної деревини (що нам сьогодні вкрай важливо, оскільки у нас немає достатнього попиту на цю деревину), необхідні гарантії держави.

Сьогодні в Україні, крім сировини, є робоча сила. Для спорудження підприємства потрібно близько 50 млн євро. Це мінімальні капіталовкладення для організації гідного рівня виробництва конкурентної продукції. Але великим інвесторам необхідні гарантії, що правила гри ніхто не буде міняти. Думаю, що тут нова влада має зробити все, щоб залучити інвесторів до співпраці. В Україні є величезні запаси букової деревини, але немає розвиненої структури переробки, ринків збуту готової продукції тощо.

Але саме дивно та сумно те, що в цих умовах, коли в Україні йде війна із зовнішнім агресором , гинуть наші громадяни, то в цей самий час на їхній крові, в глибокому тилу процвітає корупція, яка за рівнем небезпеки можливо перевищує саме поняття агресії. Прикриваючись допомогою силам АТО, розкрадаються мільйони, мільярди гривень, які осідають не в бюджеті країни, а в офшорах та кишенях чиновників. А це зрада державних інтересів та всього українського народу. Зрадники повинні нести покарання згідно умов військового часу. Ми ще сподіваємося ,що правоохоронна система запрацює належним чином,реагуючи на звернення громадських активістів. Але довго суспільство чекати не може, особливо на фоні безробіття, подорожчань цін на товари,підняття вартості комунальних послуг тощо.

Хіба цього хотів весь народ України? Хіба це було обіцяно нам?

Слава Україні!!!

http://buknews.com.ua/page/kozatska-oblasna-varta-oblasna-varta-obitsiaie-nazvaty-koruptsioneriv-v-lisovii-haluzi-bukovyny.html

0 коммент.:

Дописати коментар