06 червня 2015

Держлісагентство жорстко контролюватиме обіг та реалізацію лісопродукції

Міністерство аграрної політики та продовольства доручило Держлісагентству України взяти під жорсткий контроль реалізацію лісопродукції вітчизняним переробникам та експортерам. Також доручено посилити всі необхідні упереджувальні заходи для унеможливлення потрапляння української деревини на території терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР». 

Так, за словами Голови Держлісагентства Олександра Ковальчука було зафіксовано перевезення значних обсягів деревини на територію так званої ЛНР.


Викрити злочинну схему вдалося завдяки злагодженій роботі Мінагрополітики, Держлісагентства та правоохоронних органів. «Існуюча єдина система електронного обліку деревини підтвердила, що ліс було заготовлено у Чернігівському лісництві Чернігівського лісгоспу під час суцільно-санітарних рубок у грудні 2014 року. Дана лісопродукція була відвантажена за товарно-транспортною накладною при перевезенні деревини автомобільним транспортом (серія ЧНБ №120067) на адресу компанії ТОВ "Еколіс"», - повідомив Олександр Ковальчук. Він також додав, що сьогодні Держлісагентство максимально сприяє правоохоронним органам у з’ясуванні обставин потрапляння на територію терористичної організації.

Олександр Ковальчук наголосив: «В умовах війні таким діям буде дана не лише найжорстокіша оцінка з точки зору Кримінального кодексу, але й широке суспільне розголошення. Громадськість буде знати організації та імена, які своїми злочинними діями допомагають терористам». 

0 коммент.:

Дописати коментар