21 червня 2015

Законопроект про конфіскацію всієї затриманої техніки «чорних лісорубів»

Прочитав статтю з російського видання, та й задумався, чому у нас в Україні немає такого Закону, щоб незаконні рубки, незаконний експорт деревини супроводжувався конфіскацією всієї техніки, включаючи залізничні вагони, лісовози тощо. А саме першоджерело можна знайти за посиланням




http://baikal.mk.ru/articles/2015/06/19/deputat-gosdumy-rf-nameren-vnesti-v-parlament-zakonoproekt-o-konfiskacii-vsey-zaderzhivaemoy-tekhniki-chernykh-lesorubov.html

Депутат Держдуми РФ має намір внести до парламенту законопроект про конфіскацію всієї затриманої техніки «чорних лісорубів»

19.06.2015 о 16:26

Координатор центру громадського моніторингу ОНФ з проблем екології та захисту лісу, депутат Державної Думи РФ Володимир Гутен заявив про намір розглянути пропозицію прокурора Іркутського району та внести в парламент законопроект про конфіскацію всієї затриманої техніки «чорних лісорубів». Як повідомив сьогодні, 19 червня, Володимир Гутен на засіданні Групи громадського моніторингу з проблем екології та захисту лісу в регіональному відділенні ОНФ, де був присутній кореспондент «МК Байкал», він передасть цю пропозицію юристам вже в понеділок, 22 червня.

«Якщо цю норму дійсно можна так реалізувати, готовий наступного тижня просто внести її до Держдуми, послати на відгук уряду РФ, - підкреслив Володимир Гутен. - Тому що без вирішення проблеми вилучення техніки розібратися з незаконними рубками лісу не можна ».

Як повідомляв «МК Байкал», прокурор Іркутського району В'ячеслав Бабенко запропонував федеральним властям внести зміни до ст. 260 Кримінального кодексу РФ, які дозволять конфіскувати в дохід держави всю техніку, затримують при незаконних рубках, незалежно від того, кому вона належить. В даний час, за словами прокурора, ця техніка після судових процесів повертається в ліс, оскільки належить третім особам і використовується за договором оренду, або виявляється проданої незадовго до затримання за підробленими договорами купівлі-продажу.

Ілля Новиков

0 коммент.:

Дописати коментар