24 червня 2015

Як мотивувати державних службовців іти на роботу в Держлісагентство

Ні для кого не секрет, що заробіток рядових працівників апарату Держлісагентства низький. Тому маємо те що маємо (як казав автор кравчучки). Що робити, щоб на роботу на державну службу йшли достойні. А візьмемо приклад Київської обласної держадміністрації

Як мотивувати професіоналів йти на держслужбу
http://socportal.info/2015/06/24/u-koda-rozpovili-yak-motivuvati-profesionaliv-jti-na-derzhsluzhbu.html    ***  24.06.2015 12:05

У Київській ОДА пропонують запустити пілотний проект по додаткових фондах оплати праці в органах влади.



В умовах низьких зарплат в держорганах і відсутності в бюджеті коштів для їх підвищення необхідно шукати додаткові джерела для збільшення оплати праці та підвищувати ефективність роботи самих чиновників.

 Про це заявив перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе в інтерв’ю LB.ua.

 Зокрема, за його словами, можна на законодавчому рівні передбачити на певний перехідний період можливість оплати праці з інших джерел, наприклад, фондів, які могли б наповнювати інвестори, європейські партнери. Усі виплати будуть прозорими, роботу фондів контролюватимуть аудитори. «В Україні такого досвіду ще немає, але ми готові запустити пілотний проект в Київській області, готові брати участь в обговоренні, ініціювати зміни до законодавства», – зазначив Парцхаладзе. Перший заступник губернатора додав, що з впровадженням електронного документообігу в держорганах кількість службовців оптимізується, а вивільнені кошти можна спрямувати на підвищення зарплат працівників, що залишились.

 Крім того, Лев Парцхаладзе повідомив, що в підпорядкованих йому департаментах Київської обласної держадміністрації триває стратегічне кадрове реформування, до якого залучені одні з найкращих консультантів та рекрутерів. Зокрема, шляхом відкритого конкурсу були визначені керівники напряму туризму, триває пошук фахівців в Департамент економіки, потрібен керівник Департаменту освіти і науки. «Люди потребують зміни самої якості життя. Але це неможливо, поки біля керма старі кадри. Тому необхідне докорінне кадрове реформування. Замість старих кабінетних чиновників нам потрібно знайти людей, що називається, заточених під сучасні реалії, націлених на конкретні результати», – зазначив Л.Парцхаладзе.



0 коммент.:

Дописати коментар