24 квітня 2016

Держлісагентство планує в цьому році створити службу для захисту диких тварин від браконьєрів

Державне агентство лісових ресурсів планує в цьому році створити спеціальну мисливську службу для захисту диких тварин, зокрема занесених до Червоної книги зубрів, від браконьєрів.

Про це перший заступник глави відомства Юшкевич Христина повідомила УНІАН.

"Ми хочемо в цьому році створити єдину мисливську службу, яка буде здійснювати захист тварин і контролювати використання всіх засобів, які використовують в полюванні. Зараз багато браконьєрів використовують тепловізори, які заборонені в полюванні, вони полюють з вишок, що теж заборонено. Тому ми хочемо набрати людей, зокрема демобілізованих, які вміють поводитися зі зброєю, і наділити їх функцією охорони тварин від браконьєрів", - сказала вона.

Юшкевич зазначила, що дане питання Держлісагентство внесло на розгляд Міністерства аграрної політики та продовольства.

"Ми запропонували залучити на фінансування цієї служби кошти наших донорів - міжнародних фінансових організацій", - зазначила вона.

Юшкевич також повідомила, що на даний момент співробітники лісових підприємств складають близько 80% всіх протоколів по браконьєрству, нераціонального використання мисливських угідь, за використання заборонених засобів у полюванні.

Вона зазначила, що Держлісагентство регулярно дає доручення місцевим управлінням відомства проводити роз'яснювальну роботу в мисливських організаціях для запобігання браконьєрства.

Торік у травні Міністерство екології та природних ресурсів спільно з Мінагрополітики видали наказ про збільшення штрафів за порушення законодавства у сфері мисливської діяльності. Зокрема, штраф за вбитого лося становить 75 тис. грн, оленя - 50 тис. грн, дикого кабана - 33 тис. грн, бобра - 8 тис. гривень.

24.04.2016 01:01
MIGnews.com.ua
http://strichka.com/item/44554489

0 коммент.:

Дописати коментар