28 квітня 2016

Майбутнє лісу у твоїх руках

У гармонії з природою й завзято взявшись за благородну справу – збільшення лісових багатств нашого краю – учні загальноосвітніх шкіл та вихованці шкільних лісництв Лебединщини активно долучилися до Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка стартувала 7 квітня. Дуже приємно, коли за тісної співпраці еколого-натуралістичного відділу районного Будинку дитячої та юнацької творчості та ДП «Лебединський лісгосп», учнівська молодь Лебединщини вже одинадцятий рік поспіль бере активну участь у збереженні природних багатств рідного краю.

Зустріч на лісових просторах об’єднала вихованців Ворожбянського, Бишкіньського та Межиріцького шкільних лісництв, представників місцевої влади та засобів масової інформації, які прийшли на допомогу лісівникам у примноженні лісової спадщини району.

Цього дня в рамках акції було проведено урочисту лінійку, доповнення посадженої ділянки саджанцями сосни та екологічний квест.

На урочистій лінійці учасників акції вітали керівники району та держлісгоспу.

З технологією висадки сіянців ознайомив школярів головний лісничий ДП «Лебединський лісгосп» Анатолій Москаленко. Через декілька годин 3 га Лебединського лісгоспу поповнилися молодими сосновими насадженнями у кількості 1500 штук.

Після посадки діти взяли участь в екологічному квесті «Таємниці лісу», який підготували та провели керівники гуртків еколого-натуралістичного відділу. Перевірити свої знання про ліс, рослинність та його мешканців мали змогу три збірні команди Лебединського району.

Під час майстер-класу, який провів провідний інженер з лісових культур Антон Розенко, діти навчилися визначати діаметр дерева з допомогою мірної вилки.

По закінченню заходу діти отримали символічні сувеніри на згадку про змагання. Лісівники у свою чергу пригостили їх польовою кашею та солодощами.

В рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» (за співпраці ДП «Лебединський лісгосп» та еколого-натуралістичного відділу районного Будинку дитячої та юнацької творчості) 19 квітня було проведено міськрайонний конкурс на кращий дитячий малюнок та твір на тему «Людина і ліс».

З кожним роком школярі Лебединщини різного віку за допомогою авторучки, олівця та пензля все активніше відтворюють своє бачення того, яку користь приносять ліси, як і для чого працюють лісові служби.

На конкурс малюнків та творів, який проводився на базі районного Будинку дитячої та юнацької творчості, прибуло 47 учасників майже з усіх загальноосвітніх закладів міста та району. Упродовж трьох годин діти мали змогу повністю розкрити задану тему в своїх творах та малюнках за всіма вимогами і правилами проведення конкурсу.

Заздалегідь дякуємо за активну та творчу участь у спільній справі. Учасникам конкурсу бажаємо успіхів та перемог!





Світлана Гончар,
завідуюча еколого-натуралістичним відділом Лебединського РБДЮТ.

27 квіт. 2016
http://www.lebedinpress.com.ua/kategorii/novosti/1742-majbutne-lisu-u-tvojikh-rukakh

0 коммент.:

Дописати коментар