30 квітня 2016

Христина Юшкевич на каналі "Рада". ВІДЕО

Інтерв'ю Першого заступника Голови Держлісагентства на парламентському каналі "Рада" у випуску "Позиція" 29 квітня 2016 року.

Про проблеми лісової галузі та перспективи її розвитку.








Держлісагентство першочергово працює над вирішенням питання фінансової підтримки південно-східних регіонів України, - Христина Юшкевич

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/news_article?art_id=249005652&cat_id=244277212

29.04.2016 | 15:24 | ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО ЛІСОВИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ

Держлісагентство першочергово працює над вирішенням питання фінансової підтримки південно-східних регіонів України, - Христина Юшкевич Серед першочергових завдань для Агентства є вирішення питання фінансової підтримки Південно-Східних регіонів України. На цьому наголосила Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич під час ефіру на одному з телеканалів.

Вона зазначила, що ресурсні області (Центральна, Західна та Північна Україна) рясно насаджені лісом, можуть реалізовувати продукцію, і за рахунок цього мають кошти на свою діяльність.

Однак, за її словами, у цьому році невирішене питання щодо фінансування лісової галузі, зокрема, південно-східних регіонів України.

«У цих регіонах штучні ліси, які були насаджені 50-60 років тому, і підприємства, які там знаходяться, завжди фінансувалися за рахунок державного бюджету, що особливо важливо у пожежонебезпечний період», - повідомила Христина Юшкевич.

За її словами, вже розроблений та поданий до Парламенту відповідний законопроект щодо внесення змін до державного бюджету. «Вирішивши це питання, ми зможемо контролювати протипожежний стан у лісах, підтримаємо екологічну систему, і найголовніше – збережемо життя людей», - наголосила Христина Юшкевич.

Окрім того, вона нагадала, що на виїзному засіданні парламентського Комітету з питань бюджету обговорювалося питання фінансування лісової галузі: «На наступному засіданні проект закону буде розглянутий, і маю надію, що Парламент його підтримає. Також ми продовжуємо співпрацю з новим Урядом, зокрема, Міністерством фінансів, і сподіваюся, що нагальні питання галузі будуть вирішені».

Також, відповідаючи на запитання в студії, Перший заступник Голови Держлісагентства підкреслила, що не менш важливими завданнями відомства є забезпечення чітких і прозорих правил продажу деревини та якнайшвидше введення Єдиного електронного обліку деревини для всіх постійних користувачів.


0 коммент.:

Дописати коментар