24 квітня 2016

Обласна Рада поставила крапку в "слизькому" питанні Козелецких лісників


Тимчасова контрольна комісія з комплексної перевірки діяльності Козелецького районного дочірнього підприємства «Козелецрайагролесхоз» доповідала про виконану роботу.

Це було вчора, 21 квітня, під час другого засідання четвертої сесії обласної ради.

За словами члена цієї комісії, депутата обласної ради від фракції «Батьківщина» Сергія Пащенка, в ході перевірки «лісників» було виявлено випадки здійснення підприємством рубок деревини без відповідних дозвільних документів.

«Керівництво лісгоспу займає пасивну позицію в питаннях залісення земель, які вийшли з сильгоспкористування, деградованих земель і земель запасу, маючи організаційно-технічні можливості виконувати ці роботи. Укладення договорів на виконання робіт за договорами підряду на лісозаготівельні, лісогосподарські роботи відбувається без проведення тендерів, на розсуд керівництва підприємства, що може призвести до перевитрати коштів на ці роботи, а також на неефективного використання деревини », - зазначив Сергій Пащенко.

За словами Сергія Пащенка, заготовлена деревина реалізується за прямими договорами, на розсуд керівника, а не через аукціон, де формується реальна ринкова вартість лісопродукції.

Прикладом неефективного господарювання є придбання легкового автомобіля «Тойота», який фактично непридатний для пересування по грунтових дорогах і не може використовуватися для охорони і захисту лісових масивів.

Незважаючи на це, обласна рада своїм рішенням зобов'язав передати цей автомобіль на баланс КП «Чернігівоблагроліс», але досі рішення не виконано.


Источник: nezhatin.com.ua

Автор:Alexandra 
Вчера, 15:01 

0 коммент.:

Дописати коментар