29 квітня 2016

Хмельницькі лісівники спрацювали у I кварталі успішно

29.04.2016



Відбулася колегія Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства. Прослухавши розповідь В.М.Лісового про героїзм лісівників-ліквідаторів під час аварії на ЧАЕС, учасники колегії Хмельницького ОУЛМГ вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

З першого питання порядку денного виступив заступник начальника управління Олександр Семенець. Говорячи про підсумки діяльності підприємств у першому кварталі, він зазначив, що всі лісгоспи успішно справилися з поставленими завданнями. Посаджено 797 гектарів лісових культур при плані весни 226 гектарів. Сприяння природному поновленню здійснено на площі 57 гектарів. Під нові лісові культури підготовленогрунт на площі 559 га при завданні 244 га. Якісно й вчасно проведено догляди за лісовими культурами.

За три місяці 2016 року підприємства облуправління від усіх видів рубок заготували 141,2 тисячі кубометрів деревини – на 15,3 тисячі кубометрів більше, ніж за аналогічний період минулого року. Із загального обсягу заготовленої деревини реалізовано в круглому вигляді 138 тис. кубометрів. Реалізація на внутрішній ринок склала 97,7 тис. кбм. Це майже 220 відсотків до відповідного минулорічного періоду.

У першому кварталі проведено аукціони з продажу необробленої деревини заготівлі другого кварталу. Було виставлено 77,3 тис. кбмдеревини, з яких продано 52,6 тис. кбм, або 68,1 %.

Первинну переробку деревини проводять шість деревообробних дільниць, які зорієнтовані на переробку низькосортної деревини, що не користується достатнім попитом у споживачів. За три місяці перероблено 4,8 тис. кбм деревини, а продукції випущено на суму понад 6,2 млнгрн. Це на 970 тис. грн. більше, ніж за перший квартал 2015 року.

Рубки догляду в молодняках здійснено на площі 929 га ( 169% до плану).

Зроблено чимало для охорони лісів від пожеж Постійно ведеться облаштування мінералізованих смуг. Тільки за перший квартал нових смуг було створено 360 км, проведено догляд за раніше створеними протяжністю 300 км. Встановлено більше 200 наочних стендів, панно на протипожежну тематику, перекриваються в’їзди в пожежонебезпечні масиви (близько 270 перекриттів), налагоджено чергування в конторах лісгоспів, лісництв, на виробничих об’єктах.

Питання протипожежної безпеки з проведенням спільних навчань із рятувальниками області детально розглядалося на міжвідомчій нараді 22 квітня в ДП «Славутське лісове господарство». На нараді були присутні директори лісогосподарських підприємств, які почерпнули багато корисного.

Було проаналізовано економічно-фінансовий стан підприємств. Вдалося збільшити обсяг реалізації продукції на 28 % до відповідного періоду минулого року. Вона склала майже 128 млн грн. Усі підприємства перевищили обсяги реалізації минулого року. За звітнийперіод усі спрацювали без збитків. Фінансовий результат (чистий прибуток) склав 4812,0 тис. грн при 4050,0 тис. грн. за відповідний періодминулого року.

На ведення лісогосподарського виробництва підприємства управління використали понад 41,3 млн.грн., з них власних коштів – 41,1млн.грн.

Підбиваючи підсумки розгляду господарсько-фінансової діяльності, Віталій Лісовий подякував підприємствам за сумлінну працю. Атакож рекомендував більше коштів витрачати на закупівлю техніки та обладнаня для виробничих підрозділів, на охорону праці йкомп’теризацію.

Про стан оформлення правовстановлюючих документів поінформував начальник відділу лісового та мисливського господарства ВікторСамсонов.

На колегії підбито підсумки трудового суперництва за перший квартал. Переможцем визнано колектив Хмельницького лісомисливського господарства ( директор Ігор Бурковський). Призові місця відповідно посіли Летичівський і Славутський лісгоспи.

Прес-служба Хмельницького ОУЛМГ

0 коммент.:

Дописати коментар