26 квітня 2016

Лісогосподарські підприємства Держлісагентства висадили 30,7 тисячі гектарів лісових культур


Окрім оновлення існуючих, лісництва зайняли молоденькими саджанцями й 2,1 тис. га нових площ. Як повідомила перший заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич під час робочого візиту на Чернігівщину, за умов належного фінансування загалом цього року передбачено садіння і висівання лісу на 32 тисячах гектарів. З них 4 тисячі — нові ліси. Лісогосподарські підприємства виростили достатню кількість якісного садівного матеріалу, щоб реалізувати ці плани.

А під час візиту на Чернігівщину перший заступник Голови Держлісагенства мала змогу ознайомитися з новими досягненнями вирощування сіянців дуба, модрини і сосни працівниками ДП «Ніжинський лісгосп». Тут щороку вирощують 2 млн. 300 тис. стандартних сіянців, якими потім заліснюють десятки тисяч гектарів по всій Україні.

Працівники лісової охорони Остерського держлісгоспу продемонстрували також готовність до пожежонебезпечного періоду та ознайомили з роботою телевізійної системи спостереження за лісовими пожежами. Тим часом у підвідомчих Держлісагентству лісах, як повідомляє прес-служба Мінагрополітики, вже ліквідовано з початку року 127 пожеж на площі 100 гектарів.

Олена ЯРОШЕНКО 

0 коммент.:

Дописати коментар