26 квітня 2016

Пожежі по всій країні: звіти служби 102

Пожежники повідомляють: незважаючи на оперативні дії і вчасно одержувані повідомлення, по всій країні спалахували пожежі

Йоссеф Йак
час публікації: 26.04.2016, 7:45 PM


Пожежна машина в лісі на шосе №70

Згідно з наявними даними метеослужби, аномальна спека - днем, в центрі країни досягала 40ºС в тіні (!) - що стало головною причиною пожеж (не рахуючи людської недолугості, нехлюйства і байдужості) відразу в декількох регіонах Ізраїлю.

Зокрема, пожежники, що збилися з ніг,  повідомляють про велику пожежу в лісосмузі (за іншими відомостями, в великою гаю), розташованої в районі Шломі (Західна Галілея), куди прибули десять пожежних розрахунків, підкріплених авіацією, а й їм довелося викликати додаткові сили з Хайфи і Карміелі. Через пожежу було перекрито рух по шосе №70 від Мецуба до Шломі.

Трохи пізніше загорівся чагарник в районі кібуца Ісраель (поблизу Афули), куди прибули чотири пожежні розрахунки, також підкріплені авіацією. Після того, як пожежу загасили, з'ясувалося - її причиною стало багаття, розведений безтурботними туристами.

Ще одна пожежа спалахнула недалеко від кібуца Гадот (Верхня Галілея), з околиць якого пожежникам вдалося завчасно евакуювати людей, які там проживали.

Взагалі, Верхня Галілея найбільш важко постраждала від вогняної стихії: зокрема, в 15 населених пунктах була перервана подача електроенергії (пізніше, щоправда, відновлена).

Відзначено пожежі також біля кібуца Гільбоа в Ізреел долині, де на допомогу пожежним так само була спрямована авіація. Знадобилося кілька годин боротьби з вогнем, що спалахнув через недбале розведеного багаття для барбекю. В результаті пожежа була погашена повністю.

Майже одночасно з ним, недалеко від шосе №1, під Бейт-Шеменев, а в Нагарії, на пустищі поруч з житловими будинками, загорівся сухий чагарник і трава, через що пожежники і поліція евакуювали людей з двох будинків. Не минула чаша сія і Єрусалим: зафіксовані і погашені пожежі на Хар ха-Зеітім і в лісі Шалом.



Всього, в сукупності, за минулу добу (включаючи цей день) в Ізраїлі згоріли десятки гектарів лісів, чагарників і плантацій, однак, не постраждав жоден населений пункт і, на щастя, жодна людина - включаючи самих пожежників.

Зі свого боку, пожежні попереджають про те, що в найближчі два дні небезпеку загорянь в лісових масивів багаторазово зросте в зв'язку з все тією ж не спадаючою високою температурою повітря. Вони закликають в ці дні виявляти особливу обережність у поводженні з вогнем та в розпалюванні вогню в мангалах.

http://www.7kanal.co.il/News/News.aspx/184327

0 коммент.:

Дописати коментар