30 квітня 2016

Продумані лісові дороги скорочують відстань до лісосік у десятки разів


За останні десять років лісівники краю побудували 247 км лісових шляхів. Тільки Рахівський держлісгосп проклав їх 47 кілометрів. А наразі в краї зводять дорогу, яка з’єднає Закарпаття та Львівщину. Про це під час прес-туру на Рахівщину розповів журналістам керівник обласного управління лісового й мисливського господарства Валерій Мурга.

Для будівництва та відновлення лісових шляхів використовують лише власні матеріали та кошти. «Грамотно прокладені дороги скорочують відстань до лісосік у десятки разів! І служать не лише для вивезення деревини, а й для догляду за насадженнями, закладання нових лісів, а на випадок стихійних лих – це зручний доступ для їхньої ліквідації. Важливо й те, що наші дороги дають потужний розвиток для туристичної логістики», – наголошує Валерій Мурга. І додає: це також доступ населення до лісу, адже завдяки таким шляхам люди можуть іти збирати гриби та ягоди в недоступні раніше лісові масиви.

Як повідомляють у прес-службі Закарпатського ОУЛМГ, усі лісові дороги проходять проектну документацію згідно з чинним законодавством України, при будівництві лісівники максимально дотримуються всіх вимог.

0 коммент.:

Дописати коментар