27 квітня 2016

Лісове господарство Волині завдало державі більше 2 мільйонів збитків

Через недбалість посадовців ДП "Поліське лісове господарство" державним інтересам завдано понад 2,3 мільйона гривень збитків. Про це інформують у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура області скерувала до суду обвинувальний акт та матеріали кримінального провадження щодо лісничого та майстра лісу державного підприємства "Поліське лісове господарство".

Улітку минулого року лісничий, не переконавшись у достовірності даних, зазначених в лісорубному квитку, за відсутності дозволу на спеціальне лісокористування у кількох виділах Розничівського лісництва дав вказівку майстру лісу цього ж лісництва та лісорубній бригаді розпочинати рубку дерев.

При цьому лісничий не відконтролював правомірності рубок, не забезпечив правил відпуску лісу на пні, правил рубання лісу, хоча й мав би це зробити.

Недбало поставився до виконання своїх службових обов’язків і майстер лісу, який, отримавши вказівку від лісничого, не встановив на місцевості точне місцезнаходження виділу, не звірив площу і границі ділянки із площею, зазначеною в лісорубному квитку, й наказав розпочинати рубку дерев.

Через такі дії лісника й майстра лісу упродовж липня-серпня 2015 року у виділах, у яких не були заплановані рубки, незаконно зрубали 762 дерева, чим ДП «Поліське лісове господарство» завдало збитків на суму понад 2,3 мільйона гривень збитків.

Нині обидва посадовці обвинувачуються у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (кримінальне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України).

У кримінальному провадженні директор ДП "Поліське ЛГ" до них також заявив цивільний позов про відшкодування завданих збитків.

Тепер слово за судом.

http://strichka.com/item/44772859

0 коммент.:

Дописати коментар