28 квітня 2016

На Львівщині посадовець лісгоспу дозволив порубку сторічних сосен на території державного заказника (фото)

28.04.2016 | 18:35

Сума завданих державі збитків сягає 22 мільйони гривень. Зловмиснику повідомлено про підозру.

Працівниками Управління захисту економіки (УЗЕ) Нацполіції у Львівській області викрили факт незаконної порубки заповідної сосни.



Оперативники встановили, що протягом трьох років посадовець лісгоспу виписував спецквитки, на підставі яких було вирубано понад 6,8 тисяч сосен, яким понад 100 років.

Окрім того, ліміт, у межах яких видаються дозволи на спеціальне використання природних ресурсів Державним підприємством не отримувався. У 2011 році лісовпорядною експедицією проведено лісовпорядкування заказника. Згідно документів проведення лісовідновних вирубок протягом наступних кількох років не передбачалося. Будь-які зміни до даних матеріалів не вносились.

Не зважаючи на це, протягом трьох років посадовець лісгоспу виписував спецквитки, на підставі яких вирубали тисячі дерев рідкісної породи, характерної лише для Лопатинського заказника.

На підставі матеріалів Управління захисту економіки прокуратура області відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України

У рамках кримінального провадження для встановлення завданих збитків призначено ряд експертиз із залученням фахівців у цій галузі. Відповідно до висновку експерта сума збитків сягає 22 мільйони гривень.

Наразі начальникові відділу лісового господарства держпідприємства прокуратурою повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

На даний час працівники Управління захисту економіки встановлюють коло осіб з числа посадовців, які також можуть причетні до здійснення незаконних порубок лісу на території лісового заказника загальнодержавного значення.

За протиправні дії керівнику відділу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2-х до 5-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та зі штрафом від 4 250 до 12 750 гривень або без такого.

Департамент захисту економіки Національної поліції України
dze@police.gov.ua
тел. довіри 098-103-96-59

http://www.npu.gov.ua/uk/publish/article/1898464

0 коммент.:

Дописати коментар